2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

The Lord of the Rings: Rise to War kezdőknek

Akinek nincs ideje játszani, el se kezdje, mert ez egy kimondottan időigényes játék ami csakis csapatban élvezhető.

[ ÚJ TESZT ]

Egységek és amennyit ráköltünk

The Lord of the Rings: Rise to War

Igazából azon gondolkoztam, mennyire is merüljek el ebben a szösszenetben, mivel ha valaki ezzel a játékkal szemezget, nagy valószínűséggel legalább annyira ismeri ezt a világot, mint én.

Így inkább a kezdőkkel szeretnék pár tapasztalatot megosztani.
Kezdjük is az elején:

Akinek nincs ideje játszani, el se kezdje, mert ez egy kimondottan időigényes játék ami csakis csapatban élvezhető. Hisz stratégiai játékról van szó, amiben területeket kell foglalni, egységeket és kapitányokat kell irányítani. Nem csak ennyi, de erről majd később.
Lehet vele bohóckodni magányos harcosként is, de az lesz a vége, hogy megunja az ember rövidtávon.
Jöjjenek a tippek / tapasztalatok.

A játék az elején felkínálja a kezdő játékosoknak, hogy kezdjék a játékot szezon 1-ben. Ez nem rossz gondolat, csak nagyon kell vigyázni, hiszen, ha szeretnénk majd szövetségest magunk mellé akár szezon 2-ben (ez zajlik jelenleg) vagy a következőkben, akkor nem mindegy, melyik szerveren vagyunk. Ugyanis, nincs szervek közti karakter mozgás. Például ha mi S1-ben kezdtünk a 2-es szerveren egy frakciót és már vannak hőseink meg tábor és minden finomság, de közben a haverok a 3-as szerveren vannak és mi velük akarunk játszani, akkor csak úgy fogunk tudni, ha mindent újra kezdünk és bukunk mindent.
Ugyanez igaz S1 és S2 váltás között is, csak azon a szerveren tudjuk folytatni a hőseinkkel, ahol voltunk eredetileg is és figyelni kell a szerverek összevonását is.

Szóval, az elején érdemes körbejárni, melyik szervereken vannak a nagyobb magyar szövetségek, ha hozzájuk akarunk csatlakozni.
Jó pár magyar játszik amúgy a játékkal mind a jók és mind a rosszak oldalán.

Ha a kezdeti sokkon túl vagyunk, jöhet a többi.

Mindenki saját maga eldönti, melyik frakció a szimpatikus számára, így erre nem akarok sorokat pazarolni.
Ha sikerült dönteni, a játék tart egy gyorstalpalót, de ha nem vagy teljesen kezdő játékos, gyorsan bele lehet szokni az irányításba és a funkciók is gyorsan átláthatók.
Megvan az első kapitányunk, és akár szimpatikus akár nem, mindenképpen az első kapitányt kell építeni fejleszteni támogatni, amennyire csak lehet. Ugyanis van olyan játékos, akinek már az első láda adni fog új kapitányt, van olyan, akinek, ha vért izzad sem fog adni 1-et sem. Ilyen vagyok én is. Nem azt mondom, hogy nincs több de azt inkább magamnak köszönhetem és nem a játék kedvességének.

Közben ha már ő elég erős és volt olyan kegyes a játék, vagy van sok pénzünk és kaptunk másikat, akkor szépen el lehet kezdeni építeni őket is.
Bázisunk és egységeink fejlesztését is elkezdjük közben, amivel nagyon sok időt el fogunk tölteni majd az elkövetkező napokban és hetekben.

A játék ad egy alap instrukciót feladatok formájában, mit kell majd fejleszteni. Ez egy jó irány lehet, de mindenképpen arra kell törekedni, hogy minél előbb olyan egységeket tudjunk gyártani, amivel területeinket tudjuk gyarapítani.
Épületeket javaslott olyan ütemben fejleszteni, ahogy nyersanyaggal csak bírjuk. Az elején lesz pár olyan katonánk, amik T1-es egységek, ezeket addig érdemes majd gyártani, amíg nem jönnek a T2-esek majd T3-asok. Ezeket az egységek épületeinek a fejlesztésével tudjuk elérni majd.
Mindegyik frakciónak van egy T4-es egysége is, de ehhez idő kell és sok-sok nyersanyag, így türelem is kell hozzá.

Én az javaslom, hogy az egységeket fejleszteni nem érdemes amíg nincsenek meg a T3-asok, ugyanis nagyon sok Goldot kell majd elkölteni rájuk. Itt meg kell említeni, hogy minden egységet lehet fejleszteni a kiképző táborban. Egységenként két tulajdonság van, ami fejleszthető, de ezek eltérők egységenként.
Viszont nem kell minden frakció katonáit kifejleszteni (nem érdemes sokáig húzni) az elején, inkább a saját harcosainkat érdemes fejleszteni és gyártani. Ezzel is nagyon sok nyersanyagot és Goldot megspórolva.
Az egységet érdemes úgy kiképezni, hogy a kapitányunk felszerelését is figyeljük.
Ugyanis ha a kapitányunk vértje másodlagos statként az íjászok sebzését erősíti akkor érdemes olyan egységeket képezni, nem pedig közelharcosokat.

Ha már itt tartunk, felszerelések a játékban: vannak zöld kék lila és arany itemek, amikkel fel tudjuk szerelni a kapitányokat.
Az arany középút szerintem a lila itemek gyűjtése és fejlesztése, mert tán ezeket a legegyszerűbb upgradelni. Az aranyat még annak sem javaslom, akinek rengeteg felesleges pénze van, ugyanis nagyon kevés esik belőle és nagyon sok fajtája van (utóbbi igaz a lilákra is).
Minden kapitánynak megvan a prioritása az itemek közül is, így érdemes azokra koncentrálni.
Sokszor fogjuk érezni, hogy a játék igazságtalan és keveset ad, de mindig ott lesz az a szikra, ami fenntartja az érzelmi kötődésünket ehhez a világhoz.

Amivel könnyebbé tehetjük az életünket, az egy közel 10ezer Ft-os kezdő csomag megvétele, ami tartalmaz egy Hőst (Aragorn 499 Ft) Battle Passt (ebben van rengeteg gem, token, és a végén egy legendary item 6000 Ft), egy fejlesztést segítő csomag (1000 gem és 1 fejlesztési hely (kettő van alapból) 2000 Ft) és ami a legjobb, hetente vehető GEM (1800 összesen, vásárláskor 400+ első napi 200 és 6 napon keresztül 200 gem 800 Ft) ja és egy egyszeri ajánlat 10 token 800 Ft-ért.
Gem: mindenre is jó (token, fejlesztés gyorsítás, dupla arany, gyorsabb utazás)
Token: ládákat lehet cserébe nyitni (ládákban általában felszerelések vannak vagy itemek, amikért kapitányokat lehet kiváltani vagy akár 1-1 kapitány is eshet). Vannak limitált ládák, amik kimondottan akár kapitányokra vagy éppen legendary vagy epic itemekre vannak belőve.

De nem kötelező !!!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.