2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Teljesen kezdő fotósok

Rekesz, záridő, ISO, Fé, mélységélesség, gyújtótávolság (fókusztávolság), makro és a többi fogalom.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Kedves Olvasó!

Ha a bevezetőben olvasott fogalmakkal, azok összefüggéseivel nem vagy tisztában, kérlek a következő pár sort mindenképpen olvasd el, a többi meg szabadon választott. :)

Évek óta hobbim a fényképezés, de eddig itt a Prohardveren nem foglalkoztam vele. Pár napja olvasgatom a haladó és a kezdő fotósok digitális fényképei topikokat.

Ezeken a fórumokon ELVÁRT, hogy a fenti fogalmakkal teljes mértékben tisztában legyél, ha képet szeretnél mutatni a nagyközönségnek. Ennek a bejegyzésnek az elsődleges célja egy olyan topik létrehozása, ahol azok az emberek is megmutathatják a képeiket és kérhetnek hozzá tanácsot, akik még ismerkednek a fotózás fizikájával.

Nem akartam csak úgy egy témát nyitni, így arra gondoltam, hogy a magam nyelvén összefoglalom azokat a tudnivalókat, amik szerintem ahhoz szükségesek, hogy valaki elinduljon az alkotás útján. Végeláthatatlanul sok könyv, internetes tartalom segít már ebben, de amikor ezeket olvastam, mindig az járt a fejemben, én hogy magyaráznám el.

Nagyon szeretem az egész logikáját és talán ki tudom használni a felnőttképzési tapasztalatom, nem utolsó sorban pedig ha esetleg beindulnak a hozzászólások és lesz olyan, aki esetleg még a startvonalhoz is kevés tudással bír, akkor megkérem, hogy olvassa el ezt... :)

Tehát következzék, ami véleményem szerint szükséges a kezdéshez, elsősorban a fotózás fizikáját, másodsorban a kompozíciót tekintve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.