2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Telefonból kémkamera

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ma régi jó szokásomhoz híven bogarásztam az Installer könyvtáramban, meg úgy szanaszét...

[ ÚJ TESZT ]

Ma régi jó szokásomhoz híven bogarásztam az Installer könyvtáramban, meg úgy szanaszét a gépen, és elengedtem a fantáziám, ahogy szoktam. Ilyenkor az szokott történni, hogy találok egy progit, amit aztán megpróbálok kiaknázni, esetenként alternativ módon felhasználni. Most is ez történt, a vége egy telefonból készült kémkamera lett a végeredménye, amit akár komolyabb dolgokra is fel lehet használni (na jó, nem túl komolyakra).

Homemade spycam :-)

Hozzávalók: 1 db notebook Bluetooth támogatással, 1 db S60V3-as mobiltelefon Bluetooth támogatással, 1 db Mobiola Webcam szoftver, ízlés szerint videorögzítő szoftver (én most Amcap-ot használtam, beépített gyári gagyi).

Nos, miről is lesz itt szó. Lényegében semmi különös, csak kicsit megbuzeráljuk az eszközöket, és rájövünk, hogy ezeket akár okosan is fel lehet használni máshogyan. Nézzük szép sorban!

Először is feltöltjük a gépek akkumulátorait. Ez fontos, mert elég jól zabálják, főleg a telefon, és igazán jól csak úgy lehet szórakozni, ha mindenben van kráft bőségesen...

Másodszor, feltelepitjük a Webcamera szoftvert a gépre. Majd, feltelepítjük a telefonra a Webcam szoftver kistesóját, amivel aztán majd jól összehozzuk őket Bluetooth kapcsolattal. Ezek lépéseit nem írom le, kis sütnivalóval mindenki rá fog jönni, hogy működik ez az egész.

Valami lesz...

Na, és akkor itt jön az érdekesség. Ugye, S60-as telefonoknál elterjedt nézet az, hogy az alkalmazások multitaszkingban futnak. Ez elég fontos, ugyanis mi most egy kémkamerát gyártunk a telefonból, tehát álcáznunk kell azt, hogy csökkenjen a lebukás veszélye.

Itt még látszik...

Ugyanis, a Mobiola webcam progi a képernyőn mutatja, hogy éppen mit küld át a gépnek... hát az nem lenne túl szuper, ha „ott felejtenénk” az asztalon vagy bárhol, és vki miután véletlenül megtalálja, éppen azt látja, hogy mi őt stíreljük... ráadásul, lesz olyan kedves, hogy most már dupla felindulásból hozza utánunk... na ezt nem kéne! Tehát, miután elindítottuk a webcam progit a telefonon, nyomjunk egy sima MENÜ gombot. Ez azért fontos, mert ha a Kilép gombra nyomunk, bezáródik az alkalmazás, és lőttek a bugyipásztázós műsornak... tehát, a menü gomb hatására a telefon (én most Nokia E65-öt használok) a menübe kerül (ez ám a meglepi, mi?). Innen aztán már nyugodtan nyomhatunk egy Piros gombot, kint leszünk a készenléti képernyőn. Persze a háttérben továbbra is futni fog a szoft.. éljen, a képernyőt sikeresen álcáztuk!

... de itt már nem!

Második lépés: belőjük szépen a szoft-ot a gépen: a csatlakozsánál a szoftnak van egy olyan tulajdonsága, hogy Compression. Nos, ha nagyon levesszük, akkor a Bluetooth túl ngy forgalmat generál, kitünö képminőség mellett. Ez mégsem ajánlott. Hogy miért? Sajnos a telefonok még nem rendelkeznek az elvárt színvonallal, 1-2 perc után kilépnek, számomra megmagyarázhatatlan okokból (szoftverek bermuda háromszöge). Ezért, én 55%-ra állitottam a tömöritést. Ez még éppen elég jó ahhoz, hogy már így is csak sz*r képet kapjunk, de nem baj, ez csak játék! Bátrabb kedvű olvasók tovább tesztelhetik, én ezt nem csináltam.

Végül jön a harmadik lépés: dugjuk bele a frissen készült táv-kém-kamerát kedvenc játékmackónkba (miután jól kibeleztük szegényt), és tegyük be hugi szobájába, ahol majd a barátnőivel fognak babázni és mi majd jót röhögünk a másik szobában (sajnos hang az nem lesz, és ne menjünk túl messzire, 10 méter felett szétkapcsol a BT)! Kész, elkészült kedvenc délutáni játékunk, ki tudja, talán nyújt majd annyi élvezetet, mint a Mónika só vagy Balázs tesó! Használjátok egészséggel!

Tipp: próbáljátok ki a monitorra irányítást, ezzel elkezdődik a végtelenitett ciklus effektus, ami szerintem tök jól néz ki, lehet kicsit szögben is tartani a cam-ot, akkor pörögni fog! Régi trükk, de jó pofa in real life hardveresen :)

Megtalálod a legkisebb képet a képben?

FIGYELEM: a cikk elkészülése során nem készültek kompromittáló videók szomszéd nénikről és egyéb személyekről, valamint minden állatbarát boldog lehet, mert nincs játékmackóm, és amúgy sem beleztem volna ki szegényt :)

Ki aludt az ágyacskámban?

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.