2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Sony EP-EX10 Hybrid

Bemutató és hosszú távú tapasztalatok a Sony sajátos szilikon harangjairól.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés és tulajdonságok

A japán cég a Hybrid-je már évek óta megtalálható a piacon mind komplett szett, mind a gyár fülhallgatóihoz csomagolt formában. A Hybrid sajátos konstrukciója és az ebből származó előnyös tulajdonságok továbbá magas színvonalon történő kivitelezés az, aminek köszönhető a sikeressége.

De mi is az a Hybrid pontosan? Lényegébe véve két különböző anyagú gumiból készült szilikonharang fülhallgatókhoz.
Felismerve ennek az egyszerű, de mégis jól használható konstrukciónak a sikerességét más fülhallgatókat gyártó cégek is elkezdtek hasonló kialakítású és minőségű szilikonharangokkal ellátott termékeket forgalmazni (pl. Brainwavz, Vsonic).

Ebben a rövid cikkben szeretném veletek megosztani a viszonylag hosszú távra visszanyúló (4.5 év) tapasztalataimat a Hybrid harangokkal némi bemutató és teszt keretében.

Felépítése és tulajdonságai


A Sony MDR-EX1000 harangkavalkádja

Az alap kivitelű Hybrid harang két részből áll, a külső palástból, illetve a belső hengeres elemből. A külső rész, amely a hallójárattal érintkezik a behelyezést követően, vékony közepes keménységű, rugalmas gumiból készült.
Első tapintásra talán túlságosan is keménynek tűnhet, de a fülbe illesztve azonnal felveszi a hallójárat formáját és kényelmes tartást biztosít hosszú távon is (a megfelelő méretű harang kiválasztása kiemelten fontos!).

A belső hengeres rész jóval vastagabb anyagú, színezett, rugalmas gumiból készült. A színek kódként funkcionálnak, a harang méretét jelzik.

Természetesen a Hybrid-nek van egy, az alap kivitelől némiképp eltérő verziója. Ez nem más mint a foam szivaccsal kitömött Hybrid harang, amelyet a Sony az abszolút felsőkategóriás fülhallgatóihoz (pl. MDR-EX1000) csomagolt.
Az alap kiviteltől mindössze a harang külső palástja és a hengeres rész közé beillesztett, méretre vágott foam szivacs különbözteti meg, amelynek célja a külső zajok még hatékonyabb tompítása.

A Sony Hybrid jelenlegi palettája meglehetősen széles méretválasztékkal rendelkezik, amelyet egy lista keretében összegyűjtöttem. Az egyes méretek mögött található "(F)" rövidítés arra utal, hogy az adott harang foam szivaccsal ellátott változatban is létezik.

Piros - SS - extra kicsi
Narancssárga - S - kicsi - (F)
Citromsárga - MS - átmeneti méret a kicsi és a közepes között
Zöld - M - közepes - (F)
Kék - ML - átmeneti méret a közepes és a nagy között
Világos kék - L - nagy (F)
Lila - LL - extra nagy

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.