2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Skandináv mitológia III. rész

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Fehér Isten Egyszer Odinn (Svarog a szláv megfelelője), a mennyei apa, megparancsolta...

[ ÚJ TESZT ]

A Fehér Isten

Egyszer Odinn (Svarog a szláv megfelelője), a mennyei apa, megparancsolta fiának Heimdallr-nak (Belobog/Kolada), hogy hozzon létre egy említésre méltó emberi fajt. Emberi lények már lakták a világot, mint például a kapzsi törpök és groteszk óriások, de ezeknek Odinn kevés vagy inkább semmi hasznát nem vette. Jobb fajta emberekre volt szüksége, hogy védelmezzék a kozmoszt (itt rend, szépség) a véget nem érő háborúban a káosszal szemben (itt üresség).

Heimdallr elhagyta a mennyországot és a Földön létrehozta az első emberi fajt Thrall vérét. Thralloknak fekete és durva bőrük, csúnya arcuk, hajlott hátuk, kampós orruk és nagy sarkuk volt. Nem volt megelégedve az eredménnyel, ezért tovább folytatta és hamar létrehozta a Szabad Emberek faját (Karl). Ezeknek az embereknek vörös hajuk, vöröses bőrük és éber szemei voltak. Még mindig nem volt velük tökéletesen megelégedve, mire aztán a harmadik emberi fajt létre nem hozta a Nemesek fajtáját (Jarl). Nekik szőke hajuk, világos bőrük, világos és éles szemük (kék, zöld, szürke) mint a sárkányoké.

[kép]

Végre Odinn elégedett volt és megparancsolta Heimdallrnak, hogy térjen vissza a Földre, hogy megtanítsa az Jarloknak a rúnákat (titkok, suttogó tudomány?), aminek eleget is tett. Ezután Heimdallr a trónját az Északi sark és a mennyek közé emelte, hogy onnan figyelhesse a gyerekeit. Onnan látta mi történik és hallotta, hogy mi zajlik a világon és minden évben meglátogatta a gyerekeit. Ez a téli napforduló napján volt, amikor a jó embereket megjutalmazta és a többieket meg figyelemre intette.

Itt ér véget a történetnek, hogy miként teremtette meg a Fehér Isten az embereket, és egyúttal magyarázható ez a dolog azzal, hogy csak és kizárólag az emberek nemesi fajtája (Észak Európai) ülhet majd Odinn oldalán a mennyek legszentebb csarnokában, Valhallában.


''Every cat to her kind''

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.