2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung NP300E5Z S03HU bemutató

Legutóbbi notebook szerzeményemet szeretném bemutatni. Címszavakban: matt kijelző, erős belső, jó akku.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető

Már egy ideje notebook nélkül tengődtem, de egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy szükségem van a mobilitásra (és valamilyen szinten az erőre is).
Az erősebb vas azért szükséges számomra, mert használok egy-két olyan alkalmazást, ami igényli az erősebb hardvert, illetve nem lenne hátrány, ha hébe-hóba pár játék is elfutna rajta.

A másik fontos szempont az volt, hogy az akkumulátora, ha szükséges, kibírjon 4-5 óra működést is. A fontossági listámon azonban első helyen a matt kijelző szerepelt.
Két fényes kijelzős gép gazdája is voltam már, de ennél sokkal több fordult meg a kezem alatt. Elmondhatom, hogy a matt kijelző olyan dolog, ami elengedhetetlen, ha az ember nem csak alkonyattól-pirkadatig vagy egy jól elsötétített szobán akarja használni a gépet. Márpedig nyár lévén, a szabadban is szeretnék filmet nézni vagy éppen a hintaágyból skype-olni a hátsó kertben.

A nálam megszokott hónapok helyett most csak pár nap keresésre volt szükségem, mivel betérve a madárral fémjelzett üzletbe, az ott kiállított példányok egyikénél leragadtam. Matt kijelző, viszonylag erős belsővel és – a helyszínen rákeresve – 4-5 órás üzemidővel… nem utolsó sorban jól is nézett ki. Az árcímkére író illető sem nyomta oda a tollat. Cirka 140.000 forint. Azonnal lecsaptam rá!

Megjegyzés: A teszt során arra fogom fektetni a hangsúlyt, hogy milyen ez a gép egy átlagfelhasználó szemében, ezért mellőzök mindenfajta szintetikus tesztet, ahol a számok bűvöletében élők kiélhetik hajlamaikat, hogy „hú, a másik processzor az 5 ponttal többet kapott”… Akit így már nem is érdekel az írásom, annak köszönöm, hogy eddig elolvasta és további szép napot kívánok!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.