2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo Ideapad S205 bemutató

Hosszú hónapok keresgélése után akadtam rá erre a kicsi, ám erős gépre. Lássuk mit is tud!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető

Bő három hónap nézelődés után, egy elárvult fórum bejegyzésből (itt a PH-n) ismertem meg a Lenovo Ideapad sorozatának S205-ös jelölésű modelljét. Néhány rákeresés és Youtube-os videó megnézését követően arra jöttem rá, hogy kinézetre és felszereltségre pont az igényeimnek megfelelő. (Igaz ezen a vonalon hamar eljutottam Thinkpad X120e-hez is, ami álmaim „netovábbja” lenne ha Zacate E350-el szerelt változatot tettek volna a kereskedők hazánk polcaira.)
Az igényeim viszonylag szerények voltak a keresésnél, mert csupán netezésre, filmnézésre, meg némi Microsoft Office Word/Excel használatához kellett valami kicsi (11,6” magassága), könnyű, de 4-5 órát bíró gépecske. Az anyagiakat tekintve nem akartam 120 fölé menni, így sok szintén pofás versenyző selejteződött le, míg végül rájöttem, hogy ezért az árért a Lenovo Ideapad S205 a legjobb választás.

Immáron a karmaim közé kaparintottam, szóval lássuk mit is tud a kicsike valójában:

Főbb paraméterek:

Processzor: AMD Zacate E-350 (1,6ghz 2 mag)
Videókártya: AMD Radeon HD6310
Merevlemez: 250GB Sata2, 5400RPM
Kijelző: 11,6” (1366x768), fényes
Memória: 1Gb (bővítve 3GB-ra)
Oprendszer: Előre telepített Windows 7 Home Premium 64bit + 30 köbméter program (vírusirtó, office, kamera kezelők...stb)

Csomagolás

A csomagolás eléggé szerénynek mondható. A Lenovo Fekete/arany mintája és a nagy Lenovo felirat van a doboz oldalán, illetve szerényen meg van jegyezve hogy „ideapad” található benne. Szintén az elején rá van nyomva egy matrica amin hatalmas „AMD” betűk hirdetik országnak-világnak a gép lényét és erejét adó technológia szülőapját.

Fogtam magam és kipakoltam a doboz teljes tartalmát (leszámítva a karton elválasztófalat) és ez a látvány tárult elém:

Nem kényeztettek el túlzottan:

- Töltő kábelek
- Egy zacskónyi használati utasítás (magyar nyelven)
- Akkumulátor
- Maga a gép
- Garancia jegy

Persze mi másra is lehetne szükségünk ezeken kívül. Igaz elbírt volna még egy driver CD-t, de mivel a gép nem tartalmaz optikai egységet, így maximum csak azok vehetnék hasznát akik szereztek hozzá egy külső, usb-s megoldást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.