2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Roccat Kova 2016 - modellfrissítés Roccat módra

Méltatlan elődök sötét árnyékából kimagasodva érkezett a Roccat új egere, követhetetlen logikájú elnevezések zavarában.

[ ÚJ TESZT ]

Belülről

Gombok, görgő

Mivel az egér nem az enyém, és még garanciális, nem szedhetem szét, de coolenjoy.net-en találtam a belsejéről is képeket.

A két főgomb alatt standard kínai Omron D2FC-F-7N kapcsolók vannak, melyre 5 millió kattintást hazudik a gyártó. A szokásosnál kicsit nehezebb lenyomni, feltételezem, a vastagabb burkolat miatt.

A görgő alatt magas tactile switch van, ami kísértetiesen emlékeztet a nemszeretem Panasonic EVQP0 kapcsolókra, de annál jobb a nyomáspontja. Egyáltalán nem zavaró használni.

A főgombok melletti plusz gombok alatt sima fehér pöckös TTC van. A gombok a szokásosnál kicsit hosszabb úton járnak, viszont puhák, kellemesek.

A négy oldalgomb alatt piros pöckös TTC-k kaptak helyet. Nyomáspontjuk mélyen van, de oldalgomb alatt pont jó: legalább nem nyomunk rá véletlenül.

A DPI-gomb alatt szintén sima TTC található, ami itt is rendben van, pláne, hogy alig használjuk.

Összességében mindegyik kapcsoló rendben van, nincs okunk panaszra.

A görgetésért ismeretlen márkájú encoder felelős, nincs ráírva semmi. Kifejezetten könnyen forog a kerék, a fokozatok is egész jól elkülönülnek. Nem egy Alps, de majdnem: érzésre inkább a Kailh encoderekhez tudnám hasonlítani, ami pl. az EVGA TORQ X5-ben is van... kár, hogy azt a tesztet lassan egy éve ígérgetem.

A felfelé görgetés kicsit zajos, mert a görgő tengelye minimálisan tud előre-hátra lötyögni. Lefelé görgetésnél teljesen hangtalan. Szerencsére pár forintból javítható.

A Genius Maurus-tesztben fejtegettem a zajos görgő okait. Úgy tippelem, itt is az előre-hátra lötyögés okozza, de a kínai tesztben a felső holtjátékot hibáztatják, ahogy a képen is látszik. Sajnos nem tudtam utánajárni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.