2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Roccat Kova 2016 - modellfrissítés Roccat módra

Méltatlan elődök sötét árnyékából kimagasodva érkezett a Roccat új egere, követhetetlen logikájú elnevezések zavarában.

[ ÚJ TESZT ]

Használat közben

Súly, anyaghasználat

Az egér 101 grammos. A méretéhez képest nehéz: a bálnaméretű Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 alig nehezebb, 103 g.

Az egeret kézbe fogva elönt a minőségérzet. Ez bizony anyagbú' van! - mondanám, akárcsak egy ezerötös Lada nosztalgikus tulajdonosa. Tökéletesen passzentos, masszív szerkezet, akárcsak a KPM. Mindehhez olyan műanyagok társulnak, amiket élmény megfogni.

A háta, a főgombok és a két oldalon lévő ujjtámasztékok fehér, gumírozott bevonatot kaptak, pont olyat, mint a KPM, és mára tudjuk, ez - ellentétben a Razer hasonló bevonatával - igencsak tartós, nem rohad az ember kezébe néhány év alatt.

A fehér burkolatból csak a gombok és a görgő lógnak ki. A gombok mind ugyanabból a durva műanyagból készültek, mint az alja, de a megnyomható felületen sima, kellemes tapintású. Az elején, a főgombok előtt megjelenő műanyag kicsit illúzióromboló: érdes, olcsó hatású, pont, mint az alja. Sebaj, ott úgyse fogja meg az ember.

A görgő felülete sima gumi, amennyire könnyen forog a görgő, egyszer sem csúszott meg rajta az ujjam görgetés közben.

Kábel, talpak

A kábel átlagos vastagságú, de szövetelt, ahhoz képest meglepően könnyű és hajlékony. Ez előrelépés a KPM kifejezetten merev kábeléhez képest. A csatlakozója nem aranyozott, amúgy is felesleges lenne. Kábelharangot nem kapott, csak a burkolat első része imitál valami hasonlót műanyagból, aminek semmi értelme.

Öt közepes méretű tappancsot kapott az egér, hasonló a Logitech többrétegű talpaihoz, ugyanúgy jól csúszik, majdnem annyira, mint a tömör teflon. Nem tudom, várhatóan milyen gyorsan kopik le róluk a csúszós bevonat, szövetpadon szerintem sose.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.