2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Roccat Kova 2016 - modellfrissítés Roccat módra

Méltatlan elődök sötét árnyékából kimagasodva érkezett a Roccat új egere, követhetetlen logikájú elnevezések zavarában.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, összegzés

Szoftver

Az egér szoftverét kifejezetten jól felszerelték. A Roccat Swarm jár hozzá, ami egy egységes szoftver minden újabb Roccat-egérnek és billentyűzetnek - akárcsak a Logitech Gaming Software vagy a SteelSeries Engine.

A Swarm egy monstrum, telepítve 167 MB. A Razer Synapse mintájára ráépítettek egy felhőszolgáltatást, szerencsére sokkal kevésbé agresszív. Ennek segítségével elvileg akár androidos mobilról is cseszegethetjük a hardverek profiljait. Nem próbáltam ki, ehhez paranoiás vagyok.

A Settings fülön pár standard Windows-beállítás mellett a DPI-állítás is helyet kapott, eddig semmi extra.

A gombok funkcióit a Button Assignment fülön találjuk. A Roccat egyik nagy találmánya az Easy-Shift funkció. Ez azt jelenti, hogy kijelölhetünk egy gombot (a képen az 5-ös), ami az összes többi gomb másodlagos funkcióját hozza elő: mint ahogy a billentyűzeten a Shift, csak itt mindent testre szabhatunk. Ezt már a Roccat KPM is tudta, nem tudom, mikor jelent meg, de azóta néhány gyártó átvette.

A gomboknak megszokott módon bármilyen funkciót adhatunk, akár makrókat is. Kifejezetten felhasználóbarát makró-GUI-t kapott (Macro Manager, alul).

Az Advanced Settings fülre került a polling rate és a világítás. A görgő és a far színét külön állíthatjuk, mindenféle karácsonyfára illő effektekkel felruházhatjuk, de ki is kapcsolhatjuk. Itt állíthatjuk át bal kezes módra is.

A beállításainkat profilokba rendezhetjük, ebből az egér 5-öt tud megjegyezni, de fájlba is menthetjük ezeket. Nem kell a háttérben futnia, így a beállítás után akár le is törölhetjük a programot.

A Roccat még egy okos aprósággal kedveskedik. Bizonyos beállítás-paneleket kitűzhetünk a rajzszöggel jelölt fülre, így kedvenc beállításainkat egy helyre összeszedhetjük.

Értékelés

Kifejezetten jó egeret villantott a Roccat, Kicsit nehéz a méretéhez képest, ez a jó anyaghasználat ára... Ami ezen felül felróható neki, az nagyban függ a felhasználó preferenciájától.

++ Anyaghasználat
+ Kapcsolók
+ Kábel
+ Szenzor
+ Szoftver

- Tömeg
- Megosztó forma, gombtenger

Kifejezetten borsos áron adják, a cikk megjelenésekor 18-20000 Ft-ba kerül. Mivel ez az egér kategóriájában egyedülálló (kisebb, sokgombos, szimmetrikus), biztosan meglesz a maga közönsége. Gyakorlatilag csak a G300s az ellenfele, ami viszont rettenetes szenzort kapott. Tudását tekintve ajánlott darab.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.