2023. március 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Riley: kis kutya nagy pácban

Bizonyára többek számára ismerős lehet a nem is oly régi bejegyzésem, amiben segítségért fordultam Hozzátok.

[ ÚJ TESZT ]

Végre elkezdődik

Nem kis idegeskedés után eljött a nap, amit vártunk, 10:20-kor jelenés, így korán kellett indulni. Sajnos a várakozás rövidke, közel kéthetes ideje alatt elég látványosat romlott az állapota a jobb szemének, már nappali fény mellett is lehetett látni egy halvány szürkés fátyol réteget, bár még csak szemből nézve, a balnál pedig egy igen apró pöttyöt, de sajnos az az oldal is mozgásba lendült.

A vizsgálóba megérkezve egy rövid szemrevételezés, pont ugyanolyan technikával, mint Szombathelyen, a diagnózis is ugyanaz, a jobb szemen kifejlett szürkehályog, a balnál pedig nagyon kezdeti fázis. Fel lett vázolva minden, szépen levezetve az egész beavatkozást, teljesen kulturáltan, a monológ végeztével pedig közölve lett, hogy mikorra tud időpontot adni a következő vizsgálatra. Hát mondom, mi úgy jöttünk, hogy minden szükséges dolog meg lesz csinálva, és utána már a műtét lesz a következő lépcsőfok, erről is volt szó a telefonos beszélgetés alkalmával. Nagy duzzogva, nincs idő rá, de ha már messziről jöttünk akkor nagy kegyesen megcsinálja volt a válasz, ekkor jött egy huzamosabb ideig szembe csepegtetés öt percenként, közel fél órás várakozással karöltve.

Mivel Riley nem nagyon szereti az idegeneket, pláne, ha még agyon is van kínozva, érhető okokból morog és kaffog, én is ezt tenném az ő helyében, de a habitusát jeleztük már az elején. Én sajnos pont nem voltam bent az átfogóbb vizsgálatnál, mert elmentem ebédnek valót felkutatni, és vissza érkezésem alkalmával tudtam meg, hogy a nem szeretném említeni nevű orvos megütötte a kutyát az egyik morgós akciójánál, illetve előzményként úgy be lett tekerve a szája, hogy ordított a kutya a fájdalomtól. Alapból is elég ideges típus vagyok, kellett önuralom ebben a helyzetben. Kiértékelésig a váróban voltunk, utána meeting, és közölte, hogy kell még altatás előtti vizsgálat, de azt megcsináltathatjuk otthon is. Erre már tényleg nem tudtam mit mondani, meg nem is nagyon akartam, a vicc kategóriát érte el az egész nap, lett időpont a műtétre közel három héttel későbbre, szóval úgy voltam, hogy itt végeztünk, lapozzunk, teljes csalódás lett a végeredmény.

Kértem azért időpontot Szombathelyen az állatkórházban erre az altatásos vizsgálatos hercehurcára, ami 40.000 forint környéke lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.