2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PC-s autó

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pentium D autós léghűtés teszt

[ ÚJ TESZT ]

Előkészítés

Három hónappal ezelőtt készítettünk két vízhűtéses tesztet Bacsissal, ahol a Balaton és a Duna hűtési képességeit vetettük össze. Ezt a cikket is közösen hoztuk össze, Bacsis része dőlt betűkkel emeltük ki.

A gyönyörű napsütés meghozta a kedvünket, hogy a régóta dédelgetett léghűtéses bemutatót is összeüssük. Mielőtt belemennénk a részletekbe mindenkit megkérnék, hogy Ne ismételje meg a tesztet, ha nem tudja pontosan mit miért csinál:

- Megsérülhet a gép
- Megrázhat az áram
- Elrepülhet az egész cucc sérülést, balesetet okozva

Aki pedig valami oknál fogva mégiscsak ki szeretné próbálni az ötletünket, az a következő dolog miatt teheti:

- Mert óriási feeling, és bazi jó poén
- Mert elmentek nála otthonról
- Imádja az extrém hűtési kísérleteket

Az tápot gyorsan kihurcoltuk a csomagtartóba, a gyerekülésbe egy CRT-t suvasztottunk. A gép az autó tetejére került. A fényezést kímélendő puha alátétek (párna, pokróc) és a spanifer segítségével felkerült az alaplap-CPU-hűtő-VGA quartett az autó tetejére. Az igazi egy tetőcsomagtartó lett volna, de akkor nem tudtuk volna kiélni kreatív barkácsolási hajlamunkat.

Ezúttal is majd leszakadt a tök*m, mire frescho-val kicipeltük a majd "80kilós" szünetmentest, persze itt még nem ért véget a megpróbáltatásaink, küzdenünk kellett a sok arra felé haladó ostorozó tekintetével is, amikor néztek ránk értetlenül, hogy egy számítógépet miért is akarunk az autó tetejére rögzíteni

A beltérből még hiányzott pár apróság. Táp, merevlemez az ablakot védő polifoam és a beviteli eszközök társultak a meglévő hardver elemek mellé. A monitort rögzítettük az első üléssel, majd elfoglalta helyét a vezető operátor. Jómagam innentől szó szerint vezető pozíciót töltöttem be, a tesztelést Bacsis végezte.

Én beficcentem hátra, és sátáni kacajjal adtam tudtára frescho-nak, hogy a cucc frankón üzemképes, töltődik a Windows, lassan indulhatunk, hogy megnézzük, a menetszél mennyire fogja hűteni a CPU-t illetve a hűtőbordát

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Miből mennyit? 2.0

    Mit ér 2 mag, 4 mag, hyper threading és a turbo boost? Kihajtja? Mennyi lesz az áramszámla?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.