2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

OpenELEC - avagy a tökéletes HTPC OS?

Vajon mit tudhat egy egyszerűbb beállítást/konfigurálást lehetővé tevő XBMC alapú operációs rendszer?

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítők

Az OpenELEC mellett immár több hobbifejlesztő is áll, ezért több olyan Kiegészítő (Add-On) is elérhető hozzá ami más hasonló OS-hoz nem.
_______________________________________________________________________________

Webböngésző: A böngésző-támogatást illetően az Opera áll rendelkezésre, mely innen tölthető le (web.browser.opera.2.x.xx.zip). A telepítéshez a Beállítások -> Kiegészítők -> Telepítés ZIP fájlból menüpontot kell használni.

[+]

Majd kitallózni a letöltött ZIP fájlt, és telepíteni a kiegészítőt.

[+]

A Programok-ban találhatjuk meg, de ilyenkor még sajnos nem végleges a telepítés. Ha először rábökünk az Opera kiegészítőre, megkezdődik a valódi (online) telepítés, és csak ezután használhatjuk a programot.

Található benne Flash támogatás (a kiegészítő beállításaiban be lehet állítani a Flash GPU gyorsítását is), és komolyabb gond a sebességével sincs.
_______________________________________________________________________________

Torrent: A Torrent kliens feladatát a Transmission látja el. Ezt két lépcsőben kell telepíteni. Először a háttérben futó alkalmazást (daemon), majd a felhasználói felületet.

[+]

A daemon-t a Kiegészítők -> Minden kiegészítő -> Szolgáltatások -> transmission helyről telepíthetjük, majd a Minden kiegészítő -> Program Kiegészítők -> Transmission helyen található XBMC-s kezelőfelület következik, és egy újraindítást követően használatba is vehetjük a klienst.

A letöltési hely megváltoztatásához a daemon-t kell használni!
Beállítások -> Kiegészítők -> Engedélyezett kiegészítők ->Szolgáltatások -> transmission -> Beállítás

Itt legalul a Download directory menüpontnál tallózhatjuk ki a letöltés helyét.

De ezeken kívül is számos kiegészítő érhető el az OpenELEC-hez, pl. Download Manager, iMon távirányítókhoz való driver, emulátorok (saját tapasztalataim szerint nem igazán működnek) stb. stb.

Szerk.: Időközben változott a kliens letöltési módja. Xmodule kollégától azt az információt kaptam (amelyet ezúton is köszönök), hogy az újabb OpenELEC verziókban már gyárilag benne van a Transmission kezetőfelület a programok között, a daemon-t pedig az alábbi linkről elérhető: Unoffical Addons repóból lehet letölteni.

A "Repository installers for OpenELEC X.X" bekezdésben töltsük le a megfelelő csomagot (64bit-es CPU esetén: X86_64; 32bit-es CPU esetén: i386; Rapsberry Pi esetén: RPi), telepítsük fel a Beállítások -> Kiegészítők -> Telepítés ZIP fájlból opció segítségével, majd keressük ki a transmission nevü alkalmazást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.