2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Onda V712 - a kínai Nexus 7

Számos tablet próbálja utolérni a Google referencia modelljének szintjét, vajon neki sikerülni fog?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető

A következő cikk a jól ismert és androidos körökben preferált Nexus 7 olcsóbb, kínaibb és "csupán" 2 magos "kistestvéréről" szól, amely alacsony árával és ehhez mért teljesítményével próbálja megnyerni a kevésbé vastag pénztárcájú vásárlókat, akik efféle tech-kütyük után vágyakoznak.

A készülék tavaly nyáron jelent meg, de egyetlen egy magyar említésre méltó cikket sem találtam róla, ami segítségemre lett volna a választásban, majd pedig a használatban. Emiatt elhatároztam, hogy megírom a cikket mindazoknak, akiknek már van ilyen készüléke és azoknak is, akik ilyet szeretnének venni.

Hozzám tavaly novemberben került, azóta nyúzom, remélem az írásommal kitölthetem a hiányzó kis lyukat, ami körülötte volt eddig.

Csomagolás, tartozékok

Ne lepődjön meg senki sem, ha meglátja a csomagolást. Kínából jön a csodabogár, a doboz és a dobozt védő doboz is pont ugyanolyan jól össze van rakva, mint maga a tablet. Persze ez nem a gyártó hibája, ezért nem is veszem negatívumnak, de meg kellett harcolni a szuper-biztonságos, szuper-kitömött szuper-dobozzal, ami megvédte a külső behatásoktól a V712-es dobozát.

Egyébként semmi érdekes nincs rajta, minimalista dizájn, pontosan ugyanolyan, mint egy telefon doboza a szolgáltatóknál; kívülről átlagosan semmitmondó, belül viszont értékes dolgokat rejt.

Amikor kinyitjuk, egyből meglátjuk a tabletet, melynek mindkét oldalán fólia van. Ha ezt kivesszük, elénk tárul a "maradék"; egy töltő, ami USB adatkábel is egyben és egy kínai használati utasítás, amihez mellékelve van a garanciapapír.

Hát, Ondáéknál már csak így megy. Sosem adnak túl sokat, hogy örülhessünk eztán is az apróságoknak. Sajnos, a maradék minősége siralmas, úgyhogy érdemes helyette befogni egy jó töltőt, ami otthon van az androidos telefonhoz.

Aki egyéb tartozékokra is igényt tart, az tud válogatni a különböző USB és HDMI csatlakozóba dugaszolható különlegességekből, rengeteg van belőlük; tokok, stylusok egész hada áll készen arra, hogy meglepjed velük karácsonyra a készüléked.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.