2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nagy használt VGA vásárlási tanácsadó

Avagy megateszt GeForce 8500 GT-től GTX 980 Ti-ig, mert a nagy videókártyás cikkem után 3 évvel újra kedvet kaptam!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Battlefield 4

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2013.10.29.
Hivatalos minimum VGA: AMD Radeon HD 3870 / NVIDIA GeForce 8800 GT
Hivatalos ajánlott VGA: AMD Radeon HD 7870 / NVIDIA GeForce GTX 660
Mérési módszer: 2

Sokak kedvence a Battlefield sorozat, melynek negyedik epizódját válogattam be a cikkbe. A játék DirectX 10-es kártyákon is elindul, ám a dx10-es Radeonok legfrissebb elérhető driverével nincs kibékülve: induláskor jelzi, hogy frissebb verzió szükséges, majd elindul ugyan, de nem reagál a beviteli perifériákra.

Ebben a játékban 200 FPS-nél egy fix limit jelentkezik (ez valószínűleg nem processzorlimit, hanem a játékba épített korlát). Ezt a határt nagyon sok kártya elérte alacsony részletességgel, sőt közepes grafikai szinten is. Alighanem ennek köszönhető, hogy a kisebb terhelés melletti nagy sebességnél hagyományosan gyengélkedő, de magas részletességgel jól teljesítő 290-es Radeonok ezúttal nem szorultak annyira hátra a listában. Alacsony beállításokkal még az Intel IGP-vel is játszható a program, de a magasabb minőségi szinteket elfelejthetjük vele.

Alacsony részletességgel a cikk leggyengébb kártyáit leszámítva gyakorlatilag minden versenyzővel játszható sebességet kapunk, és a grafika igazából ilyenkor sem csúnya, vagyis igen jól optimalizált játékról van szó. A közepes beállítások eléréséhez sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hiszen már 10000 Ft alatti kártyákkal is megcélozható ez a minőségi szint, sőt még a maximális grafikát is kipróbálhatjuk a legerősebb dx10-es, vagy a gyengébb dx11-es modellekkel is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.