2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Monitor műtét szerviz helyett

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pislákol a TFT-d, esetleg már a bekapcsolás is épphogycsak sikerül? Ne rohanj egyből a szervizbe!

[ ÚJ TESZT ]

Tünetek

Tünetek:

Közvetlenül a bekapcsolás után egy ideig bizonytalanul villog a monitor, pontosabban a panel háttérvilágításának erőssége, amit egy kis idő után a következők valamelyike követ :

a) az elektronika pár másodperc után magára talál, a villódzás megszűnik. Normál üzem.

b) az elektronika nem talál magára, ezért egy másik elektronika (védelem) lekapcsolja a háttérvilágítást, esetleg a teljes képmegjelenítést. Sötét képernyő - annak ellenére, hogy a kék/zöld/piros ledecske tanúsága szerint a monitor még mindig be van kapcsolva.

c) nincs védelem a monitorunkban, villog, csak villog, mígnem az egyik alkatrész megunja a dolgot, beint a többinek, majd távozik az örök vadászmezőkre. Opcionálisan kép-, hang-, szaghatások.

Mindenkinek javaslom, hogy ne várjuk meg a c) eset bekövetkeztét, ha sokáig nem találna magára az elektronika (>10mp), akkor bizonyára nincs benne védelem, tehát a c) esetre, vagy legalábbis valami hasonlóra lehet számítani. Ilyenkor inkább előbb, mint utóbb kapcsoljuk ki a monitort, úgysem lehet ilyen villódzva normálisan használni!

Erre a cikkre akkor lesz majd igazi szükséged, amikor már jelentős számú – b) esetet követő – "újraindítás" lesz szükséges a monitor életre leheléséhez. Ha ez van, akkor ez már csak egyre rosszabb lesz, mindenképp utána kell járni a problémának.

Ez a cikk azt mutatja be - a saját példámon keresztül -, hogy ha már lejárt a monitor garanciája, hogyan lehet azt szerviz igénybevétele és jelentősebb mennyiségű JMF elköltése nélkül egy havernál vagy akár otthon megjavítani.
Tulajdonképpen ez egy kis elmélettel, szerelési útmutatóval és forrasztási segédlettel megtámogatott kondicsere-bemutató.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.