2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Horvátországban

Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, nekik segítenék ebben a cikkben.

[ ÚJ TESZT ]

TELE2

TELE2 Hrvatska

Horvátország harmadik legnagyobb szolgáltatója a TELE2, mely jóval később indult, mint a másik kettő (2006-ban). A mai árakat nekik köszönhetjük, korábban sokkal drágább volt.

Legegyszerűbb, ha beszerzünk egy külön turistáknak szánt csomagot. Ez nagyon sok helyen kapható, pl. benzinkutakon, trafikokban és a postákon. Személyi/útlevél nem kell hozzá, és az aktiválás is nagyon egyszerű: fel kell hívni valakit (muszáj felvenni), vagy küldeni kell egy SMS-t.

KATT a képre a részletes infókért

A csomag 50 HRK-ba kerül, és alapból van rajta ugyanennyi lebeszélhetőség, és 300 MB ingyen internet. A net nem minden esetben aktiválódik rögtön, hanem az első hívás/SMS követően 2 órán belül. Alap esetben a következő árak érvényesek:

Az országon belüli hívás nem itt a legkedvezőbb, erre van jobb csomag.

Azonban ha kell internet, és országon belüli perc vagy SMS is, és nem fontos, hogy olcsón lehessen magyar vezetékest hívni, akkor van két nagyon kedvező csomag:

TELE2 Smart:

KATT a képre a részletes infókért

- 35 HRK-ba kerül
- 1 GB internet
- 1000 országon belüli perc (kapcsolási díj 0,25 HRK)
- SMS-t Magyarországra 0,99 HRK küldeni
- Magyarországot 4,50 HRK-ért lehet hívni

A csomag aktiválása egyszerű: venni kell egy TELE2 SIM-et (ajánlom a "Welcome to Croatia" csomagot, mert azon feltöltés nélkül is aktiválható), majd el kell küldeni a "SMART" szót a 888-as számra (normál díjas SMS). Fontos, hogy ha feltöltés nélkül szeretnénk aktiválni, akkor rögtön a SIM használatba vétele után küldeni kell az SMS-t, mivel az alap egyenleg 30 napig használható fel, és a csomag aktiválásához minimum ennyi felhasználási idő kell. Ha később szeretnénk aktiválni, akkor fel kell tölteni minimum 50 HRK-val. Nagyon jó a csomag internetezésre, és országon belüli kapcsolattartásra. A csomag aktiválása miatt azonban sajnos az ingyen 300 MB sajnos elveszik.

TELE2 Smiley:

KATT a képre a részletes infókért

- 35 HRK-ba kerül
- 1,5 GB internet
- 1500 országon belüli SMS
- országon belüli perc 0,95 HRK
- SMS-t Magyarországra 0,99 HRK küldeni
- Magyarországot 3,75 HRK-ért lehet hívni

A csomagot a Smart csomaghoz hasonlóan kell aktiválni, csak a "SMILEY" szót kell a 888-ra küldeni. Ha nem fontos annyira a telefonálás, hanem inkább sok net kell, akkor ezt ajánlom a Smart helyett. Az akció augusztus 31-ig él, utána csak 1 GB net és 1000 SMS lesz a csomagban.

Internet:

Ha nem elég a 300 MB ingyen net, vagy még a Smart/Smiley csomag netje sem, akkor lehet többféle plusz adatcsomagot aktiválni.

A legfelső sorban látható kulcsszót kell elküldeni a 855-ös számra, ami normál díjas SMS-nek felel meg.

Internetre vehetünk külön netkártyát is, a sima SIM esetén is elérhető csomagokat lehet aktiválni.

Kijelzőn megjelenő felirat: HR TELE2, TELE2

Lefedettség

Itt megtalálható a 2G, és a 3G lefedettség is. A TELE2 GSM hálózata jóval kevésbé kiépített, mint a másik két cégé (bár az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztéseket hajtottak végre), ezért belföldi roaming szerződésük van a Telekommal. Ahol nincs TELE2, ott a Telekomra vált, ha automata szolgáltatóválasztáson van a készülék, akkor nem kell ehhez semmit se tenni. Csak 2G roaming van, a Telekom 3G hálózata nem érhető el e célból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.