2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Horvátországban

Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, nekik segítenék ebben a cikkben.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Tavaly nyáron írtam még egy cikket a Horvátországi mobilhasználatról, ami sikeres is volt, de azóta több minden változott, ezért érdemes újból átnézni. Legtöbben a mai napig roamingolnak, pedig sokkal olcsóbban megoldható minden, főleg a mobilnet esetében.

Korábbi cikkem ITT megtekinthető, viszont annak elolvasása nélkül is teljes értékű a cikk.

Horvátországban jelenleg három saját hálózattal rendelkező szolgáltató van, és három virtuális. Ezekről a következő oldalakon számolok be.

Mivel Horvátország már belépett az EU-ba, így roaming esetén az EU szabvány percdíjak érvényesek. A horvát szolgáltatók még nem teljesen áltak át ehhez, ezért sok esetben olcsóbb külföldi kártyával roamingolni, mint a helyi kártyával hazatelefonálni. Ez gondolom változni fog. Helyi kapcsolattartásra, netre természetesen a helyi SIM sokkal olcsóbb.

El kell keserítenem azokat, akik az ingyenes WiFi-re pályáznak: kevés található belőlük. Szállodák szoktak pénzért kínálni WiFi-t de legtöbbször pofátlanul drágán, esetleg egyes éttermek vásárlás után néha megadják a kódot, ezért is ajánlom a helyi SIM vásárlását, sokkal kényelmesebb.

A fórumban nem szeretnék ilyesmi hozzászólásokat látni: "Minek kártyát venni, egy-két hetet ki lehet bírni net nélkül is". Hát..., az ember a nyaralásra nem "kibírni" megy, valamint rengeteg minden sokkal egyszerűbb, ha internet elérés van (pl. éttermek keresése, GPS használata).

Milyen lehetőségek is vannak? A következő oldalakon kiderül!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.