2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Horvátországban

Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, nekik segítenék ebben a cikkben.

[ ÚJ TESZT ]

Vipnet

Vipnet

Horvátország második legnagyobb szolgáltatója a Mobilkom Austria és a Vodafone cége. Feltöltős csomagjaikat Vipme néven kell keresni. Sima Vipme csomagot (Vipme box) rengeteg helyen lehet kapni, 20 HRK-ba kerül, és ugyanennyi lebeszélhetőséget tartalmaz. Sajnos ez nem micro SIM, így ha a telefonba az kell, akkor micro SIM-es csomagot kell venni, ami ritkább. Vásárlásnál nem kérnek semmit, első hívásnál aktiválódik (itt be kell állítani pl. a nyelvet). Legjobb ajánlatukat külön is bemutatom:

Vipme paket:

- 10, 16 HRK-ba kerül
- Korlátlan hívás és SMS hálózaton belül (kapcsolási díj 0, 29 HRK)
- 250 MB internet

Aktiválás: PAKET szó küldése a 300-as számra. A csomag nagyon jó több személy közötti kapcsolattartásra.

Egyenleg és adatforgalom lekérdezése: ? küldése a 721-re.

Nemzetközi hívások árait ITT találhatjátok.

Vipme International:

A csomag direkt külföldieknek van szánva, és olcsóbb vele magyar vezetékest hívni, sok helyen beszerezhető. Viszont én személy szerint ezt a csomagot nem ajánlom, mivel nem lehet rajta se a Paket csomagot, se az internetopciókat aktiválni. Vezetékes telefon hívására meg sokkal jobb a TELE2 ajánlata, amiről a következő oldalon számolok be.

Internet:

Ha mobilon szeretnénk internetezni, arra a következő opciók vannak:

Az alsó sorban lévő kódot kell küldeni az aktiváláshoz a 792-es számra. Ingyenes SMS.

Számítógépen való internetezésre érdemes egy Vipme Internet Box-ot beszerezni. Sajnos ez a sima Vipme kártyával ellentétben kevesebb helyen kapható. 20 HRK-ba kerül, és ez két napra való internetet nyújt. Mindkét napra 1 GB. Ennek lehasználása után fel kell tölteni, majd napi 10 HRK-ért 1 GB
netet nyújt. Csak aznap vesz le pénzt, ha használva is van. Megvételéhez nem kell semmilyen irat, és aktiválni is csak annyi, hogy első használatnál el kell fogadni a felhasználási feltételeket.

Kijelzőn megjelenő felirat: HR VIP

Lefedettség

Világos színnel látható a 2G lefedettség. Itt 296 kbit/s-el megy az internet. Narancsos a 21 Mbit/s-es HSPA+, a pirossal jelzett részeken meg akár 42 Mbit/s-ra is van lehetőség. Sötétvörössel látható az 4G elérhetőség, bár erre nemigen lesz szükség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.