2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

MIONIX KEID 20

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az extrém-könnyű gamer headset

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, felépítés

Mint korábban beszámoltunk róla, a Mionix is beszállt a Gamer Headset-ek piacára. A Moddingcomputer-nél meg olyan gyorsak voltak a srácok, hogy még szinte meleg volt a doboz, amikor a hozzánk került tesztelésre.

A Keid egy óriási fekete dobozban érkezik, ami másfélszer akkora, mint a múlt heti Steelseries-é. Kibontás után egyből előugrik a headset, ami szintén nem kicsi, egy törlőkendő és egy hordzsák társaságában. Csatlakozója szokásos 2 db 3,5mm-es jack-ből áll, amivel először majdnem gondban voltam, mivel nem színezettek, de tüzetesebb vizsgálat után rájöttem, hogy ábrákkal van rajta feltüntetve a mikrofon be- és a fejhallgató kimenet. A harisnyázott kábelén (piros pont) találunk egy hangerő állító tekerőt, aminek a másik oldalán ki-be kapcsolhatjuk a mikrofont.

Felépítésre hasonló a Syberia-hoz, viszont kicsit méretesebb, így (számomra) kényelmesebb annál. A fülpárnák finom érintésűek, műbőrből vannak (ami nálunk piros pontot ér), kényelmesen simul a fül köré, így olyanoknak is megfelelő választás lehet, akiket ilyen méretes fülekkel áldott meg a jóisten mint engem, nem mellékesen fültágító-kompatibilis, így egy harmadik piros pontot is kiosztok neki, hiszen a hasonló felépítésű Burton Ronin fejhallgatómat csak akkor tudom használni, ha kiveszem a tágítót a fülemből.

Mikrofonrésze tökéletesen van rögzítve, egy racsnis mechanikával lehet mozgatni, beállítás után nem mozog föl le. Feltűnő volt, hogy drabális mérete ellenére extrém könnyű headsetről van szó, tapasztalataim alapján a Syberia és a Burton fejhallgatóm -amiben nincs mikrofon - is nehezebbnek tűnt nála.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.