2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Tech Review

Az Insomniac Games megint hatalmas technológiai bravúrt alkotott, ezúttal PS5-ön.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Az Insomniac Games már számtalanszor bebizonyította, miért is tartoznak a világ vezető videojátékfejlesztő cégei közé. Az elmúlt 3 konzolgeneráció alatt olyan híres játéksorozatokat köszönhetünk nekik, mint például a Spyro, a Ratchet & Clank, a Resistance, Sunset Overdrive, vagy épp a cikk témája, a Marvel’s Spider-Man. Ez utóbbi eredetileg PS4-re jelent meg 2018 szeptemberében, és kevesebb, mint másfél év alatt a legkelendőbb PlayStation exkluzív lett az Egyesült Államokban. Ez különösen nagy dolognak számít annak a fényében, hogy már akkor milyen exkluzívokkal rendelkezett a konzol (Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, The Last of Us, God of War, Detroit Become Human stb.).

A játék sikerességéhez nyilván hozzátett a Marvel képregények, illetve az MCU filmek mindent elsöprő sikere, viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni a stúdió tehetségét. Sikerült megragadniuk a Spider-Man esszenciát, és átültetniük azt egy játékba, mellé egy kellően kidolgozott és szórakoztató sztorit írtak, létrehozva ezzel a valaha készült legjobb Spider-Man játékot. A sikeren felbuzdulva a Sony nem sokkal később fel is vásárolta a stúdiót, így már teljesértékű belsős fejlesztőcsapattá vált a cég. A folytatásra nem kellett sokat várni, 2020 novemberében jelent meg PS5 nyitócímként a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, mely felfogható egyfajta spin-off résznek is a maga 8 óra hosszú sztorijával. Ugyan a játék megjelent PS4-re is, a tesztben elsősorban a next gen verzióra fókuszálnék, pár szóban kitérve a két verzió közti különbségre.

A játékban 3 választható grafikai beállítás található: Fidelity, Performance és Performance RT. Nyers technikai adatok és számok alapján ezek a beállítási módok jól elkülöníthetőek egymástól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cica, téged választalak!

    Valószínűsíthető, hogy az idei nyári uborkaszezon egyik legfrissítőbb és legaranyosabb címe a Stray.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.