2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech M90 - korrekt egér olcsón

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy mit tud ma egy átlagfelhasználónak szánt egér 2500 forintos árcédulával?

[ ÚJ TESZT ]

Vásárlás

Manapság sokat hallunk jobbnál-jobb egerekről, melyek irgalmatlan nagy DPI-vel vannak felszerelve, de mi a helyzet az átlagfelhasználók szegmense körül? Pár napja adta meg magát az egerem, emiatt kénytelen voltam ideiglenesen beszerezni egy olcsóbbat.

Mivel az átlagnál komolyabb egérhez szoktam hozzá az évek alatt, ezért egyáltalán nem vártam el az átlagos kategóriától, hogy majd pont ott fogok találni normális használható darabot, mivel szükségem volt egyre, ezért nem volt apelláta, irány a bolt. Kalandra fel!

Célba is vettem az egyik veszprémi számítástechnikai üzletet, ne reméljünk hatalmas választékot, de egy hipermarketnél még mindig jobb. Az üzlet nagyon szép, otthonos, bár látszik, nem valami nagy a forgalom. Az eladó hölgy hozott is 3 egeret, azért csak ennyit mert fontos volt, hogy vezetékes legyen, ezért szűkült is a kör két Logitech és egy A4Tech eszközre. Utóbbit ki is lőttem, mert már ránézésre se volt kényelmes formája, így hát maradt a két Logitech.

Az egereket készséggel ki is bontották, hogy kitudjam próbálni, ránézésre csak színben és árban különbözött a két rágcsáló, de felépítésben szinte teljesen megegyeztek. Egy gyorsteszt erejéig klikkelgettem velük párat zacskón keresztül, az 500 Ft-tal drágább példányra esett a választás, jobbnak éreztem a "klikkelőjét".

Ennek ellenére azért megkérdeztem, hogy ugyan már mégis mi a különbség a két Logitech között, az eladót ezzel picit kellemetlen helyzetbe sodortam, ugyanis erre csak az 500 Ft-os árkülönbséget tudta válaszolni. Semmi gond, kedves volt, én se tudtam volna hirtelen mit mondani...

M90 élesben!

Dobozát olvasva semmi különleges információt nem kapunk egy plecsni kivételével: „Windows 8 Compatible”. Ezzel megnyugtatják az átlag vásárlót, csak bedugja és működik.

[+]

Kibontás után, az egeret és némi „tüzelőanyagot” kapunk, no de lássuk, mit tud az új jövevény. Meglátogattam a gyártó oldalát, ott már picivel több információhoz jutottam, kiderült, hogy egy 1000 DPI-s optikai érzékelővel látták el a terméket, teljesen átlagos, szerintem itt rendben is volnánk.

[+]

Mérete közepes és arányaiban is követi ezt az elképzelést, egy vérbeli „mindenkinek” eszköz. Borítás terén nem kapunk semmi átlagon felülit, sima műanyag és semmi sallang, de legalább nem az a szétesős fajta. Vékony, viszont hosszú kábellel szerelték fel, ami nem éppen puha, de ebben a kategóriában többre nem is számítottam.

Az egér ergonómiája számomra nagy meglepetést okozott, a közepén található kiemelkedés nagyon jó ívben halad ahhoz, hogy kényelmes használatot biztosítson. Magamból kiindulva nagy tenyérrel rendelkező embereknek is bátran merem ajánlani, nagyon kényelmes a kialakítása, huzamosabb ideig se fáradtam el, igazán kellemes csalódás volt.

A görgőről és a gombokról is csak jót tudok mondani, nem hangosak, minőségre is teljesen megfelelnek.

Csúszótalpból négy kisebbet kapott, ezekkel általánosságban az a tapasztalat, hogy később leesnek és ezzel együtt romlik az egér használhatósága is. Egy egérpad sokat javíthat a kényelmen és a tappancsok is tovább a helyükön maradnak.

A Logitech M90 2500 Ft-os vételárával egy nagyon jó választás annak, aki egy olcsóbb kategóriában található kellemes egeret szeretne vásárolni.

A gyártó 3 év garanciát vállal a termékre, ami szintén pozitívum. Én csak ajánlani tudom.

Kube

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.