2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech G602, G440, G240

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tapasztalataim röviden a címbeli Logitech egér használatáról és az egérpadokról.

[ ÚJ TESZT ]

Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Logitech-nek ezt a nagyszerű lehetőséget, és Zoltánnak, aki megmutatta az ajtót a nemzetközi vizekhez, köszönöm!

Szóval, az alábbiakban megpróbálom tömören leírni az egy hónap alatt szerzett tapasztalataimat a G602-es egérrel kapcsolatban, és a pár napja, néhány hétre a kezeim közé került ropogós egérpadokról.

A G602 egyértelműen nem a G700 utódja, mivel sajnos kihagyták belőle azt a nagyszerű görgőt, ami a 700-ban megtalálható. Ezzel el is mondtam az összes rossz tulajdonságát a G602-nek. Ez nekem személy szerint akkora érvágás, hogy úgy érzem, az elején szót kell ejtenem róla.

Ami van, egy szokványos click to click görgő, ami egy programozható gombként szerepel, nem dönthető oldalra, nincs free spin (szabadon futás) funkció. Talán érthető is, hisz játékban nem sok értelme van, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy játékra / böngészésre más-más egeret használjon. Nincs is sok értelme.

Ezen kívül csak pozitív dolgokat tudok mondani róla.

Az összeszerelésre, hardverre igazán nem lehet panasz. Bár először egy kiadás előtti "nullszériás" változatot kaptam, ami arra való, hogy nagyjából legyen az embernek fogalma, hogy milyen lesz a végeredmény mondjuk fogásra. Na, azon tudtam hibát találni azonnal, de mikor megkaptam a sorozatgyártásra szánt verziót, rögtön kiderült, hogy ezek a hibák orvosolva lettek, így nem írok róluk.
Kifejezetten kellemes fogású a gumírozott tenyértámasz, izzadósabb kezű játékosoknak sem fog elszaladni az egerük.

A műszaki leírásban 3 méteres hatótáv van, ez helyett kb. 10 méterig volt hajlandó működni. Általában fordítva szokott lenni. :)

Személy szerint én kicsit laposnak találom a mutatóujj melletti két programozható gombot (a G700 után), de végül is meg lehet szokni. A hüvelykujjgombok nagyon jól kézre állnak, 6 db van belőlük, így valamelyest pótolják a görgő megdönthetőségének hiányát.

Végig két elemmel használtam, és folyamatosan performance módban, ami sokkal jobban zabálja az elemet. Mondjuk ez nem derült ki, mert hétköznapi használattal (nappal a lányom és a feleségem nyüstölte, este én), amikor is a G700 egy, maximum másfél napot bírt ki egy töltéssel, a G602 20 nap múlva is azt írta a Gaming Software-ben, hogy félig van az elem.
Szóval erre tutira nem lesz panasz. Nálam ez a tulajdonsága el is döntötte, hogy a görgő incidenst az energiagazdálkodás ellensúlyozza, így ez marad az egérpadon.

Apropó, egérpad.

Kaptam 2 napja mindkét egérpadból, kibontottam, gyorsan kipróbáltam, pár szóban erről, mivel sokat nem teszteltem.

Ha feltűnt az asztal "tisztasága", akkor a lányomnál lehet reklamálni. Két évvel ezelőtt, mikor 3 éves volt, összefirkálta, és még nem volt időm felcsiszolni. Nem viccelek, sosincs időm semmire... :(

A G240 hengerbe tekerve érkezik, anyaga szövet, kb 1,5 mm vastag, minőségre, fogásra a QPAD egérpadomat hozza. Jól csúszik a felület, gumírozott a talp, szemet gyönyörködtető, minden ami kell.

A G440 csomagolása egy régi bakelit lemez borítójára emlékeztet, tiszta retro feeling. :) Anyagát tekintve csillogós, kb. 3 mm, kemény, fogásra nem olyan nagy élmény.

Viszont extrémül csúszik rajta az egér! Konkrétan arrébb tudtam fújni az egeret, pedig nem vagyok gyöngyhalász. Csak sík felületen érdemes használni, mert ha magára hagyod az egeret, nem vízszintes felületen, akkor gépelés közben elmászik. Már párszor meg kellett fognom, hogy ne másszon mellém a kanapéra. Lehet, ki akar velem kezdeni??? Egy szóval, ez simán lenyomja a régi egérpadomat játékélmény tekintetében.

Nem szaporítom a szót, összefoglalva:
G602-nél a G700 után a görgőt visszalépésnek tartom, de minden más remek, fogásra 2 perc alatt megszokható, energiagazdálkodás tökéletes.
G240 remek szövetpad, igazán luxus érzettel.
G440 gaming egérpad, kérdés nélkül.

Tudom, hogy vannak emberek, akik esküsznek rá, hogy vezeték nélküli egér nem jó játékhoz, nos, azok remélem kapnak kölcsön egyet valakitől kipróbálásra, hátha...

A Gaming Software-t nem hiszem, hogy nagyon taglalnom kell. Magyar nyelvű, egyszerű, minden mindenhova programozható, makrózható, állítgatható, hajrá! Természetesen hibát kettőt is felfedeztem a szoftverben, de ez nem az egérnek tudható be, mert a G700 is csinálja. Nem vészes. Az egyik, hogy a kicsinyítést hiába programozom rá, sajnos nem működik. Megoldottam úgy, hogy a CTRL + és - billentyűkombinációt programoztam rá, működik.

A másik meg, hogy a hangerőszabályzást ha felprogramozom valahová, az sajnos nem változtatja folyamatosan lenyomva tartásnál a hangerőt, nyomkodni kell. Segítene, ha esetleg tudja valaki, hogy Windows 8-ban van-e valami billkombó a hangerőre.

Tényleg kevés az időm, és most hétvégén el is utazom, de azért ha van kérdés, megpróbálok válaszolni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Üdv,
gabipaci

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.