2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A középkategória csúcsa: Lenovo Z575

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy valóban magával ragadó notebookot sikerült megalkotniuk a Lenovo szakembereinek.

[ ÚJ TESZT ]

Processzor, videokártya

A Lenovo “Z” sorozatában, Intel és AMD periféria egyaránt megtalálható. Jelen esetben, vagyis a Z575 esetében új generációs AMD processzorról beszélünk, mely az AMD Fusion A6-3400M nevet viseli. Egy igen erős quad-core-os processzorról van szó, mely magonként 1.4 GHz –en pörög és mindezt 2.3 GHz-es teljesítményre képes kitolni a PowerPlay funkciónak köszönhetően.
A CPU teljesítmény manuálisan nem kezelhető teljes körűen, de ez nem okoz gondot mivel a gép automatikusan clock-olja a gépet amint a helyzet megköveteli azt. Ezen felül, 4Mb L2 Chace memóriával és egy integrált videokártyával, a HD 6520G –vel rendelkezik, amely az energiatakarékos feladatokat hivatott ellátni.
Van még a gépben egy dedikált HD 6650M típusú videókártya 1GB GDDR3-as saját memóriával, mely a Hybrid CrossFireX technológiának köszönhetően képes együtt dolgozni az integrált HD 6520G-vel a nagyobb teljesítmény elérése érdekében. A két videokártya együttese, az AMD Radeon HD 6720G2 Dual Graphics nevet viseli, amely csodásan teljesített a tesztek során. Kezdetnek vegyük szemügyre a processzort és a videokártyát összehasonlítás módban:

Benchmark: CPU, GPU, HDD, RAM

( A HWiNFO32 nevű benchmark program első benyomása a Z575-ről)

(A CPU sebességét illetve a CPU hőmérsékletét láthatjuk nagy teljesítményű kihasználtság után)

(AIDA64 CPUID CPU vizsgálat)

(AIDA64 Cache & Memory RAM vizsgálat)

(AIDA64 Stress Test)

(HD Tune Pro HDD vizsgálat)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.