2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lifebook S761 - A komoly üzlettárs

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy igazi "prémium" a Fujitsu gyárából, professzionálisra tervezve!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Miután 2009-ben a (japán) Fujitsu szakított a (német) Siemensszel, komoly üzletpolitikai változások következtek a Fujitsunál. Legelső és egyben legfontosabb céljuk az volt, hogy visszanyerjék a vásárlók bizalmát és a Fujitsu márka ismét minőségi terméket jelentsen.
Első lépésben kivonták magukat a nagy bevásárlóközpontok "akciós" polcairól, majd úgy döntöttek, hogy ezentúl az üzleti kategóriát részesítik előnyben, és a minőséget helyezik előtérbe.

Most következő tesztalanyunk egy igazi premium gép, a Fujitsu egyik kiemelkedő üzleti kategóriás laptopja, mely nem más mint a Fujitsu Lifebook S761

Őszintén szólva nem fűztem nagy reményeket az S761-eshez, mivel a saját tapasztalataim még a Fujitsu-Siemens korszakra vezethetőek vissza...
Jelen esetben azonban egészen más volt a helyzet, már a doboz felnyitását követően egészen kellemes meglepetések értek, mivel miután kiemeltem a laptopot, kezdtek felcsillanni a gép mellé járó kiegészítők.

Először, egy nagy hosszú dobozra lettem figyelmes, mely mint kiderül egy dokkolót tartalmaz, (erről később bővebben) majd egy belső optikai meghajtó formájú akkumulátor látott napvilágot, és egy Fujitsu jelzéssel ellátott táska.

Nos, ha ez még nem lenne elég, akkor elmondanám, hogy nem kell a neten keresgetnünk különböző programok és driverek után, ugyanis nem kevesebb mint 5db DVD található a dobozban, melyek a következők: 3 recovery DVD, 1 Fujitsu essential DVD (kép, videó, hang szerkesztő programokat és a Nero 9-et tartalmazza) illetve a driverekkel megpakolt DVD

Miután felfedeztem minden extrát, végre bekapcsoltam a gépet és a kellemes érzés most sem hagyott alább. "Ne kövezzetek meg, ha a következő ismertető a Fujitsu gépeinél standard folyamat, mert Én most láttam ilyet először, és ezért írom le"

A gyárilag rendelkezésünkre álló 64bit-es Windows 7 feltelepülése után, egy számomra eddig ismeretlen képernyő fogadott a Fujitsu logójával, mely a következő kérdést tette fel nekem: " Szeretné-e telepíteni a kiegészítő programokat?"
A programok telepítése 1-2 percet vett igénybe és már használhattam is a masinát. A kiegészítő programok között szerepelt többek között a Nod32, a ShockSensor segédprogram, Fujitsu Security Manager és még néhány Fujitsu alkalmazás.

Ízelítőnek azt hiszem ennyi elegendő volt, úgyhogy következzen az átfogó vizsgálat!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.