2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Középkategóriás polcsugárzók bemutása

Az összehasonlításban 4 pár kétutas polcsugárzóról lesz szó, 2 sztereó erősítőről és hogy a...

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Az összehasonlításban 4 pár kétutas polcsugárzóról lesz szó, 2 sztereó erősítőről és hogy a kábel-szkeptikusok is örüljenek, 4 féle összekötő IC kábelről is megemlékezünk.

A héten ellátogatott hozzám csaky_87 fórumtársunk és tartottunk egy körülbelül 8 órás tesztelést.
Először is szeretném leszögezni, hogy a leírtak a mi véleményünket tükrözik, ebben a rendszerben és szobában mi így hallottuk a dolgokat. A nap egyik fontos tanulsága ugyanis az volt, hogy egy-egy hifi komponenst nagyon nehéz megítélni egy adott rendszerben való meghallgatás alapján, ugyanis egy másik rendszerben egészen más lesz az összhatás. A mai nap erről tett tanúbizonyságot, ami újabb és újabb fejfájást tud okozni, a komponensek megfelelő összeválogatásban. Nem baj ettől szép ez az egész. :)

Tehát a tesztelt hangfalak:

Balról jobbra:

Sound Art W2
Monitor Audio RS1
Klipsch RB-51
Swans D1080MKII

Erősítők:

Jungson JA-66C
Denon PMA-1060A

Összekötő RCA Kábelek:

Atlas Titan
Jungson JASC-02
Neotech KHS-154
Mogami CP-100

PC volt a forrásunk, Asus Xonar Essence ST és Audiotrak Prodigy HD2 hangkártyákkal. Meglepetésre a hangkártyák között túl nagy különbséget nem vettünk észre, még a különböző műveleti erősítők ellenére sem, inkább az összekötő kábel játszott közre tér és hangszín tekintetében. Érdekességképpen a teszt végén összehasonlítottuk a Xonart egy Philips CDR-765-ös lejátszóval. Különbségekről nem igazán beszélhetünk, de az az igazság, hogy túl mélyen nem mentünk bele ezek összehasonlításába.

Hallgatott zenék tekintetében a könnyűzenére koncentráltunk, azon belül volt akusztikus,pop,rock,metal,elektronikus,drum and bass és dubstep is. Sokféle stílus mivel nem csak és kizárólag az audiofil hangzásra voltunk kíváncsiak a hangfalak tekintetében, hanem amolyan sokrétű, mindenes tesztet próbáltunk meg összehozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.