2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Kis magyar web2

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Digg - Linkter, YouTube - Videobomb, Netvibes - Hírfigyelő, Flickr - iKép, MySpace - Iwiw, nem...

[ ÚJ TESZT ]

Digg - Linkter,
YouTube - Videobomb,
Netvibes - Hírfigyelő,
Flickr - iKép,
MySpace - Iwiw,
nem folytatom...

Valami elcseszett kreatív egy társaság ez a hazai web2 elit. De tényleg. Hogy egy hírportált miért kell magyarul csinálni, megértem. De hogy egy videofeltöltő szolgáltatást miért, azt nem. Remélem ott rohad meg az egész, ahol majd egyszer például a ''csak exkluzív szerződéseket kötünk'' CTNetwork fog, amikor végleg lenyomja az AdSense.

Ennél azért kicsit több kéne, amikor egy világszerte ismert, bevált és elismert termékre alternatívát fejlesztünk. (Igaz, Mamlaszarcú Mátyás Király?)

Persze a piac önszabályzó. Már most van 12 millió (figyelj, szakmai terminológia) magyar social networking site, két kiló videomegosztó, 8 liter szeletelt perszonalizált hírkollektor, linkgyűjtő és egyéb ''modern, web2 köntösbe ágyazott, dolgozzatok közösen és boldogan az én üdvösségemért kihasználom-a-usereim de-csak-idáig-jutottam-a-gondolkodásban site''. Viszont most, hogy ennyi van ezekből, szép lassan lehet majd elhalni, hiszen egyik sem bejáratott név. Ellentétben a külföldi nagyokkal. (Igaz, Mamlaszarcú Mátyás Király?)

Tovább is van, mondom még. Hírkereső után a hihetetlen kreatív, eredeti Fórumkereső, majd a legújabb a trendi-angol-nevem-van Blogsearch (pont hu). Nem az a baj, hogy valaki nem 100 százalékban eredeti. Az marha nehéz ügy. Az a baj, amikor 0%-ban az. Később indulni, viszont semmit sem hozzátenni az eredetihez gáz. (Igaz, Mamlaszarcú Mátyás Király?)

Tényleg, nincs kedve valakinek perelgetni?

Bár fölösleges, az egész hazai címkefelhőt bepuszilja majd valamelyik nagy, elmaradott, halálraítélt, sátánista, elfajzott, antikreatív (most jön a legnagyobb szitok) WEB EGYES médiacég. Akiknek azért az arcon kívül elég sok más olyan dolguk is van, ami az új önjelölteknek sosem lesz. (Erre gyúrsz, igaz, Mamlaszarcú Mátyás Király?)

Persze csak akkor, ha érnek is valamit.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.