2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Ismerőskeresők "elemzése"

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ma már egy ember, legyen az felnőtt vagy gyerek, fent van legalább egy, vagy több ismerőskereső...

[ ÚJ TESZT ]

Ma már egy ember, legyen az felnőtt vagy gyerek, fent van legalább egy, vagy több ismerőskereső oldalon. Bár sokan élnek nélküle, de elég sokan regisztráltak ilyen helyen. Az ismerőskereső oldalakon általában régi vagy jelenlegi iskola/munkatársakat keresünk meg, de van a felhasználóknak egy kis része, mely párkereső oldalként használja ezt. Én több ilyen oldalt ismerek, de leginkább azokat írtam le a cikkben, amelyeket elég sokan használunk, mint például: myVip, iWiW, Barátikör. Kezdjük is ott, hogy ezeknek az ismerőskereső oldalaknak milyen kockázati tényezői vannak. Általában egy ilyen weboldalnak regisztrációkor meg kell adni több személyes adatunkat mint pl.: telefonszámunkat, születési időnket…nos ezek az adatok akármikor rossz kezekbe kerülhetnek, hisz több biztonsági rés van az oldalon, amit egy ügyesebb, programozáshoz jól értő ember ki is tud használni. Aztán, hogyha nem adunk meg elég biztonságos jelszót (itt ilyenekre gondolok, mint pl.: születési idő, vezetéknév, keresztnév, párunk neve), akkor könnyen ki lehet találni a felhasználónak a jelszavát. Érdemes megadni kombinált jelszavakat, amiben például betű és szám is egyaránt van. Most következik egy összehasonlító "táblázat", melyben az ismertebb oldalaknak előnyeit és hátrányait foglalom össze:

myVip.hu

Előnyök: Szép, igényes, könnyen kezelhető külső. Sok hasznos funkció, mint például az Adatlapnál a Változások, vagy a látogatók. Külön kiemelendő, hogy itt rejtett módban is be lehet lépni, így nem látszódik, ha valaki belépett.

Hátrányok: Sok a reklám, néha lelassul.

iWiW.hu

Előnyök: Üzenőfal, biztonsági csatornán keresztül be lehet lépni. Ez olykor jól jöhet.

Hátrányok: Puritán külső, lassú, a kereső olykor használhatatlan, sok felesleges dolog, mint például a kedvmutató.

Baratikor.com

Előnyök: Szintén szép és igényes külső, sok féle adatot meg lehet adni, üzenőfal, lehet blogot, albumot létrehozni, és ami miatt talán a legtöbben regisztráltak az az ingyen sms. Régebben ezek száma 10 volt, de mára lecsökkentették 1-re anyagi okok miatt.

Hátrányok: Nincs.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remélem hasznos a cikk, és öhm…izé örültök neki, hogy összeírtam ezeket :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.