2022. május 18., szerda

Gyorskeresés

iPhone VS iPod

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Eljutottam arra a pontra, hogy valami újat szeretnék, valamit ami eddig nem volt. Ekkor jött az ötlet: iPhone.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető:

Hirdetés

Eljutottam arra a pontra, hogy valami újat szeretnék, valamit ami eddig nem volt... valami mást, ami még nem volt. Ekkor jött az ötlet: iPhone. Mivel amúgyis szeretem az Apple termékeket a letisztultság és az egyszerűségük, nomeg a meggyőző tudások miatt, ezért biztos, hogy szeretném a kis kütyüt, de... jelenleg egy T-Mobile MDA Compact II PDA-telefon kombóval rendelkezek, amit elején annyira nem kedveltem, viszont az elmúlt lassan 2 évbe nagyon megszoktam, egyedivé varázsoltam rajta ezt azt, így a szívemhez nőtt, de hiányolom belőle a wi-fit, meg azért zenéket se első osztályúan játsza le hangminőség szempontjából.
Ebből adódóan jött a kérdés, lecseréljem?!
Dönteni nem tudtam, de aztán eszembejutott, hogy ott van az iPod Touch!
Na gondoltam ez lesz az én barátom... de megint csak jött egy pár apró részlet.

Tények:

Olvasgattam a teszteket, leírásokat, majd levontam a következtetéseket:
iPod touchba "gagyibb" a kijelző, nincs benne kamera, nincs bluetooth és ami a legjobban zavar, nincs beépített hangszóró.
Ezek a bluetooth kivételével eléggé zavaróak számomra. Leginkább a hangszóró hiányozna számomra, hiszen állandó jelleggel zenét hallgatok, mondhatni zeneb*zi vagyok és egy-egy számot ha meg akarok mutatni haveroknak, vagy bármi, akkor azt nem feltétlen fülhallgatón keresztül szeretném. A kijelző az is egy más tészta, azt még túlélem, de ahogy olvasgattam és néztem a képeket tényleg jelentős különbség van a kettő között.

Mindkét kütyü volt már a kezembe, de egyszerre a kettő még soha. Így saját szemszögből nem tudok nyilatkozni, csak a teszteknek és képeknek tudok hinni, hisz számomra mindkét készülék képe lenyűgöző volt.

Mac OS X:

Maga az operációs rendszer számomra nagyon meggyőző. A két "kütyü" között az 1.1.3-as verzió óta (tudomásaim szerint) nagyon komoly különbségek nincsenek, csak a már említett hiányzó funkciók. Van mindkettőben levelezőprogram, safari, időjárás program, és a touchra is rá lehet ügyeskedni a google mapset. És mellesleg a Safari böngésző az összes eddigi böngészőt amely PDA-kra és más hasonló hordozható készülékekre készült egyszerűen elfeledteti velünk.

Dilemma:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy május közepén néznek haza amerikai rokonok, így az amerikai árakért tudnék venni ilyen készüléket, bár így saját magamnak kéne az iPhone-t függetlenítenem, igaz mivel informatikusnak készülök (vagy mi =) ) ez nem nagyon okozhatna problémát. Viszont a kérdés, hogy melyiket válasszam, hisz ha az iPhonet, akkor a kis MDA-mat el kéne adnom, amit fájó szívvel tennék meg...

A hozzászólások között szívesen olvasnám tulajdonosok tapasztalait és véleményeit mindkét kütyüről, hogy megkönnyítsék a döntést, mivel nem kis összegekről van szó és nem szeretnék mellényúlni. Ezeket a kommenteket előre is köszönöm... =)

Azóta történt

  • iPod Classic 7 2017-ben

    Óriási tárhely, jó üzemidő, egyszerű kezelhetőség és még néhány unaloműző is helyett kapott benne.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.