2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Invitel Net&Go

Már régóta kíváncsi voltam erre a szolgáltatásra, most alkalmam volt kipróbálni.

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió, kapcsolódási probléma elhárítása

Ebből az egész kis 'mini tesztből' nekem az jött le, hogy alkalmas lenne netezésre, de multizásra a nagy ping miatt nem nagyon ajánlott. Illetve annyira netezésre sem, egyrészt mert a vezetékes 4 megásom simán lenyomja, másrészt meg az 1 GB forgalmi keret sem túl nagy. Ez tényleg csak kiegészítésre ajánlott a vezetékes mellé, ha valami olyan helyre megyünk ahol nincs net. A modem csak Pannonos SIM kártyával működik, és a roaming sem elérhető (egyelőre, amint hallottam dolgoznak rajta), ezzel megelőzve a határ menti felhasználók horribilis számláit. Továbbá van még egy oldal, amin leellenőrizhetjük, hogy az adott hónapban mennyi adatot forgalmaztunk. Az oldal elérhető a selfcare.invitel.hu/netandgo címen, és csak akkor tudjuk megtekinteni, ha a Net&Go szolgáltatással csatlakoztunk az internetre. Egyébként így néz ki, ha lekérdezzük:

Ez nem valami gyors, inkább támaszkodjunk a szoftver által mért értékekre, hiszen akár túl is léphetjük az 1 GB-ot még mielőtt meglátnánk ezen az oldalon. Persze ezt csak intenzív Youtube böngészés mellett lehet elérni, amit nagyon nem ajánlok mert rengeteg adatforgalmat generál.
A szolgáltatásnak azonban van még egy 'problémája' ami nem mindenkinél jelentkezik:
A Net&Go profilunk alapértelmezett neve 'Invitel', amit a hálózati kapcsolatoknál is láthatunk. Ha a vezetékes net beállításai is az 'Invitel' név alatt vannak elmentve, akkor a kettő összeakad és nem tudunk csatlakozni a vezetékes kapcsolatunkkal. A probléma megoldása a következő: nevezzük át a szélessávú kapcsolatunkat ahogy akarjuk, de én azt javaslom hogy írjuk utána simán hogy 'PPPoE'.
Ha valaki nem érti, akkor nézze meg a következő képet:

A mobilnetes kapcsolatot semmiképpen ne nevezzük át!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.