2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

IBM HTPC 1. rész

IBM M51 USFF ház átalakítása mITX-es házzá letölteni, filmnézésre, fájlszervernek.

[ ÚJ TESZT ]

Pozitívumok

Pozitívumok

Hogy ne csak a negatív dolgokat emeljem ki, jöjjön néhány dolog, ami nekem nagyon tetszett.

Nagyon tetszik az egész házban, hogy szétnyitható és baromi gyorsan szerelhető minden része. Az abszolút nagy pozitívum a szellőzése és a táp. A szellőzés gyárilag is nagyon jó. A táp a ház elején keresztül kívülről szívja a friss levegőt, az alaplaphoz pedig egy másik venti rakható be, így az is közvetlenül kintről szív. De a szellőzést is át fogom kicsit alakítani.

A táp egy elég minőségi darab. 200W-os Hipro táp. Méreteihez képest kb. olyan nehéz, mint egy 350W-os Chieftec. Szétszedve elég csúf volt, de látszik rajta, hogy nem egy Vargáné.
Eredetileg egy Celeron D (Prescott) konfigot szolgált ki, így biztos elég lesz egy ITX-es konfighoz. A ventilátor benne 50x50x25mm-es. Ez alapján azt hinné az ember, hogy baromi hangos, de szerencsére a táp hőmérséklet alapján szabályozza, így szinte hangtalanul megy a ventilátor.

A képen is látható, hogy nincs eleresztve kábelekkel a kis táp. Végül is ez érthető, mert nem egy olyan konfighoz készült, amiben gyakran cserélgetnek alkatrészt, így speciálisan az IBM igényeihez igazították a kábeleket.
A 20 pines toldás elég sok helyet foglal a házban, plusz elég nehézkes úgy elhelyezni, hogy ne nyomódjon az alaplaphoz, mikor összecsukom a házat.

Ahhoz, hogy rendes hosszúságú kábelezés legyen, ki kellett cserélni a tápban lévő gyári kábeleket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.