2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

How2Travel – Amerika

Amerika egy fura hely számomra, de próbálok nektek segíteni abban, hogy könnyebb legyen a kijutás és az ottlét.

[ ÚJ TESZT ]

ESTA

Az idei évben sikerült kijutnom hirtelen felindulásból Amerikába, Floridába. Indulás előtt megpróbáltam tájékozódni, hogy mi várhat rám, mit vigyek, mit ne vigyek. Sajnos nem találtam meg a neten azokat az infókat, amikre szükségem lett volna, így hazaérkezvén úgy döntöttem, megírom a tapasztalatokat, hátha ezzel segíteni tudok azoknak, akik ki szeretnének utazni és hasznos, mondhatni túlélő információkat keresnek.

Kezdjük talán a nulladik lépéssel:

A kiutazáshoz hivatalos ESTA kérelmet érdemes benyújtani, mely online, magyar nyelven is kitölthető. A kérelem kitöltésének menete nagyon egyszerű. Legyen a kezünk ügyében a legtöbb személyes iratunk, ezek számát, érvényességi idejét fogják kérni. Ami fontos, hogy meg kell adni, hogy hol fogunk lakni odakint. Ha ezt nem tudjuk, akkor válasszuk az ennek megfelelő opciót a listából.

Fontos még, hogy amikor megérkezünk az amerikai repterek valamelyikére, ki kell tölteni egy szintén nem túl bonyolult, de angol nyelvű űrlapot a beutazásunkkal kapcsolatban. Azon is meg kell adni, hogy hol fogunk lakni, mennyi pénzt viszünk be az országba stb. Ha a kinti szállásunk címét nem tudjuk előre, érdemes egy valós motel nevét és címét megadni, mert ha ez a mező nincs kitöltve, elég morcosan néznek a vámtisztek.

Az ESTA igénylés pénzbe kerül. Nem túl sokba, de bankkártyával kell fizetni, így online fizetésre alkalmas bankkártya vagy internetkártya legyen a közelünkben, különben nem tudjuk elküldeni az igénylést. Nekünk az igénylés és fizetés után egyből meg is jött a hivatalos irat, hogy az engedélyt megkaptuk, azonban ez még nem egy konkrét vízum; a határon szolgálatot teljesítő bürokrata felülbírálhatja.

Az ESTA igénylés kitöltése során a legfurcsább dolog az volt, hogy mindent megkérdeztek, kivéve azt, hogy mikor megyünk és meddig akarunk maradni. :D

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.