2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

How2Travel – Amerika

Amerika egy fura hely számomra, de próbálok nektek segíteni abban, hogy könnyebb legyen a kijutás és az ottlét.

[ ÚJ TESZT ]

Kommunikáció, internet, wifi

Mint írtam is korábban, mindennek az alapja az internet.

3 lehetőségünk van:

A. Megérkezésünk után egyből, akár már a reptéren, veszünk egy SIM-et és beletesszük a telefonunkba, így már a reptérről kifelé tudunk navigációval közlekedni
B. Megérkezésünk után bemegyünk az első mobilokat is áruló üzletközpontba és veszünk egy mobilt, SIM-mel és netes előfizetéssel együtt.
C. Net nélkül szívunk egész idő alatt, végigidegeskedjük az egész utat, hülyét csinálunk magunkból, ahogy próbálunk valami használható wifi pontot találni...minimális sikerrel...

Amit javaslok, hogy olyan helyen vegyünk SIM-et, ahol be is teszik és be is aktiválják azt. Mi két előfizetést vettünk, ebből az elsőt egy szállodai recepciós segítségével üzemeltük be, mert a leírás alapján sehogy se sikerült, a második esetben pedig egy iPhone-ba való nano SIM-re volt szükségünk. Ezt már kifejezetten mobilos boltba mentünk megvenni, ahol bele is tették, be is aktiválták, mégse ment, így végül egy másik boltban egy másik szolgáltató SIM-kártyájával jártunk sikerrel.
Fontos megemlíteni, hogy a kibontott és sikertelenül beaktivált SIM-et nem fizettették ki, illetve visszaadták az árát! Ez nem Magyarország, nyugodtan lehet reklamálni, illetve ha valami nem jó, akkor az ára visszajár, és nem kezdenek el kötekedni, hogy de hát ki lett bontva...

2 GB és 4 GB internetes csomagot kértünk, a 4 GB-os éppen csak kihúzta a 2 hetet, szóval ennél kisebbet szerintem ne vegyen senki.

Mind a két előfizetéssel tudtunk telefonálni és SMS-t küldeni, ami szintén nagyon hasznos volt. Nemcsak azért, hogy egymást megtaláljuk mondjuk egy a Daytona versenypályán, hanem a belépőjegyek és szállásfoglalások során is.

Árak:
A 4 GB-os netes előfizetés nettó 60 $ körül volt, a 2 GB-os nano SIM-es csomag pedig olyan 50 $ környékén.

Ne sajnáljuk rá a pénzt, életmentő volt sok esetben!

Térerő:
Olyan, mint a cirkuszkerítés: hol van, hol nincs...tisztára mint a filmekben. Kültéren általában jó, főleg a városokban. Szinte mindenhol 4 G-t tudtunk használni. A jel azonban nem túl acélos, épületeken belül már alig-alig van, az autópályákon és pusztaságokban (pl. nemzeti parkok) szinte nulla.

Wifi
A szállások egy részén ingyenes, de szinte használhatatlanul lassú, máshol fizetős és drága. Ez megint egy újabb érv amellett, hogy vegyünk nagy csomagos mobilnetes előfizetést, nem fogjuk megbánni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.