2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Homokóra

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Történt velem egy újabb érdekesség, ami a Magyarország effektus számlájára írható, így gondoltam...

[ ÚJ TESZT ]

Történt velem egy újabb érdekesség, ami a Magyarország effektus számlájára írható, így gondoltam megosztom itt a közönséggel, kíváncsi vagyok a véleményetekre:

Történt ugyanis, hogy kaptam én anno áprilisban édesapámtól ballagási ajándék gyanánt egy Fortis órát, egészen pontosan egy ilyet:[link]!Mondanom sem kell, hogy nagyon örültem neki, és meg is hatódtam hogy a családi költségvetésből ennyit áldoztak(nem, nemvagyunk se ennyire gazdagok, se sznobok, ha megkérdeznek én biztos nem vetettem volna meg velük az órát és szerintem ez nálunk baromi sokat jelent a családi kasszának de mind1...), erre az általam egyébként eléggé lebecsült eseményre, hiszen ki az aki 4 nappal az érettségi elé tette a ballagást, hogy a szegény diák még véletlenül se tudjon felszabadultan örülni annak hogy eltűnik végre a középsulijából.
A happiness azonban nem tartott sokáig, mivel megjelent az óra üvegén 2 folt...nem egészen tudtam mire vélni hogy mi lehet ez, hiszen zafír üveg, elvileg csak gyémánttal lehet megkarcolni, nemhogy összefüggő foltot okozni rajta...akárhogy sikáltuk, nem akart lejönni, még óráshoz is elvittem de ő sem tudott vele mit kezdeni...ezzel ráadásul nem is merült ki a hibák sora, hiszen volt egy ennél nagyobb, mechanikai hibája is, nevezetesen hogy siet: de nagyon durván, 30mp-et naponta...kis belegondolással egy hét alatt, ha nem állítasz rajta már egész szépen megtudod magadat viccelni ha valahová időre kell odaérned...
Így hát értetlenkedve kénytelen voltam bebattyogni a fortis szervízbe, ami persze a váci utcán van, nem szoktam én ilyen környezethez miskolci paraszt létemre:)
Bementem, köszönt a biztonsági őr, mindenki udvarias, az üzlet csillogásban és fényárban úszik, gondoltam ez rossz hely nem lehet, legalábbis az eddigi pesti tapasztalataimmal szöges ellentétben áll! Megkérdeztem a hozzám odajövő Urat hogy merre kell menni a Fortis szervíz ügyében, mire ő leirányított az alagsorban kialakított-amúgy teljesen kultúrált és elegáns- műhelybe...egy 30éves körüli srác fogadott, tehát valahogy éreztem hogy nem az az órásmester típus...elpanaszoltam neki hogy mi a kínom, mire türelemre intett, hogy 10 percig nyugodtan üljek le a váróban, így is lett...ezalatt a 10 perc alatt azonban meglepő dolgokat tapasztaltam:
az addig odaérkező 4 vásárlóból 3 elégedetlenül távozott, sztem minden joggal, ugyanis volt akinek óraszíj rendelése kb 2 hónapja nem érkezett meg, és mikor a srác mondta h telefonon utánaérdeklődik a dolognak enyhén be lett oltva szegény, hogy 2 hónapja csak ezt tudják mondani...mondjuk igaza is volt a vevőnek...
Nah, de eljött az én időm, bizakodva járultam újra a fószer elé, aki azonban nagyon lehangoló dolgokat közölt velem: 1. az a folt, valójában nem folt, hanem hiány...mégpedig az üvegen lévő antireflexiós(magyarán csillogásmentessé tevő) bevonat sérült...mondom jó, akkor legalább tudjuk h mér nem jött le, de mi a megoldás? Erre közölte, hogy sajna ezt pótolni nem tudják, két megoldás van, vagy lekaparják az egész réteget róla(király, akkor csak az egészet nem fogom látni, nem csak azt ahol a folt van) vagy üveget cserélnek benne, ami viszont nem garanciális cucc és mellesleg 50E FT. kb köpni nyelni nem tudtam...akkor mégis mire jó a garancia? és hogy engedheti meg magának egy ekkora cég mint a fortis hogy megkockáztatja hogy besározzák és feljelentik ezért? ugyanis ennek a kopott rétegnek a létezéséről semmilyen tájékoztatást nem kap a vásárló, így joggal hihetem hogy a zafír üvegen elvileg nem tudok sérülést ejteni! Ez kapásból fogyasztóvédelem!
A másik: közölte, hogy beállították a pontosságát nagyjából, de újra el fog mászni...mondom mivan? aztán elémtett egy szép kis lapot amin le volt írva, hogy ennek a több százezres óraszerkezetnek a pontatlansága gyárilag is -15+25mp/nap!!!! Ez valami hihetetlen!!! Ennél bármi pontosabban jár! A problémát édesapám fogalmazta meg találóan, mért nem kértem helyette cserének egy homokórát, az pontosabban járna!
Hát ennyi...kaptam egy papírt az elvégzett "munkáról" és távoztam...kifelé az üzlet ugyanolyan csillogó volt, ugyanúgy köszönt a biztonsági őr, de valahogy mégis megváltozott valami....kiderült, hogy hiába a pénz és a felsőbb körök üzlete, itt is ugyanúgy megy a lopás és a csalás mint akárhol másutt ebben a tetves országban...
Gratulálok ennek a nagymúltú cég magyar képviselőinek hogy sikerült a szememben lejáratniuk ezt a márkát!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.