2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Hawaii, "The Big Island"

szikrázó napsütés, türkízkék tenger, pálmák, virágfüzéres lányok, egzotikus ételek, vulkánok és tsunamik

[ ÚJ TESZT ]

ÁLLATOK

Hawaiiban a vadlovakon kívül igen kevés emlős állat él, őshonos emlősük pedig egyáltalán nincs, ami az elszigeteltséggel magyarázható. Madár- és rovarvilága azonban annál gazdagabb.

Természetesen a halak, madarak mind színpompás külsejűek. Érdekesség, hogy Hawaiiban kígyó sincs. :)

A csodálatos színekben pompázó "közönséges" kakasok és csirkék viszont szószerint mindenütt megtalálhatók, amik olyan nyájassá teszik még a legvadregényesebb vidéket is. Ezek, a más népeknél háziállatnak számító szárnyasok Hawaiiban teljesen vadon élnek.

De még a csirkéknél is elterjettebb faj a liba, eredeti helyi nevén "nene", ami Hawaii védett madara. Ha a képre kattintunk, a filmen jól láthatjuk, hogy ki is az úr a háznál? :)

A víz alatti világba ad bepillantást a következő kis videó, amit a képre kattintva láthatunk. A kommentárban elhangzó időpontokat, pl az élőlények pontos megjelenési idejét nem kell holtbiztosra venni. :) Főleg a tengeralatti világ szépsége miatt választottam ezt a filmet. :)

A halak változatos színe, mintázata és alakja bámulatos! Ezt láthatjuk a következő kis videón is.

A tengervilág érdekessége, hogy október környékén az alaszkai vemhes bálnák elindulnak Hawaii felé, majd Oahun a Mokolii sziget mellett, illetve Big Islanden Hilo környékén ellenek, a kisbálnákat március közepéig szoptatják, majd visszaindulnak Alaszkába, ahová május végén érkeznek meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.