2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SATA kábel harisnyázása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Röviden a harisnyázás menetéről...

[ ÚJ TESZT ]

Intro

Sokan vannak akik azért nem kezdenek bele a harisnyázásba, mert félnek vagy mert nem tudják hogyan is fogjanak hozzá. Ezt a cikk sorozatot inkább a második rétegnek szánom, de remélem, látva a dolog egyszerűségét, sokan bátorságot merítenek és neki kezdenek. Láttam már pár leírás,de inkább a külföldi oldalakon található részletesebb leírás, de sokan vannak akik hadilábon állnak az angollal, mint pl. én.

Kezdjük a legegyszerűbbel, a SATA kábel beharisnyázásával. Ez amolyan ujjgyakorlat az "igazi" munka előtt....

Kellékek:
SATA kábel,harisnya, zsugorcső, olló, mérőeszköz, hőlégfúvó (öngyújtó, gyertya)

Ha ezek meg vannak kezdhetjük a műveletet. A cikkben fehér harisnyás kábeleket készítek el. A harisnya bár sűrű szövésű, de ennek ellenére a piros kábel átlátszik rajta, ezért húzok rá két réteg fehér szigetelőszalagot.

FONTOS!!! A kábelt igyekezzünk minél pontosabban a szigszalag közepére tenni hogy azt utána be tudjuk szépen hajtani.

Így már csak egy vékony csík marad a csúnya piros SATA kábelből! Természetesen lehet húzni erre az oldalra is egy csíkot hogy ez se maradjon. Én megtettem de erről nem linkelek képet(kicsi a tárhely)
Ez a lépés kihagyható, de szerintem ajánlott, főleg ha makrót is akarunk készíteni.
Ezután mérjük le a kábeleinket, ez is elég fontos, hogy mindet mérjük le, mert bár nincs rajta,de tudjuk hogy hol készült a kábel. Volt rá példa hogy az egyik 53 a másik 44 centi volt.
A képen látszik hogy a kábelhossza a csatlakozóig 46,5 cm. Erre nyugodtan hagyjunk rá egy fél centit, mert szükség lesz rá.

Ha levágtuk a harisnyákat méretre, akkor a végüket kicsit olvasszuk meg. Erre azért van szükség, mert amikor húzzuk fel a csatlakozóra szétszaladnak a szálak, így nem fognak.
Húzzuk fel a csatlakozóra a harisnyát,a 9mm-es harisnya általában (ha nem égettük össze a végét nagyon) zökkenőmentesen csúszik fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tápegység harisnyázása

    A második cikkem az alaplapi tápcsatlakozó illetve a 6 pin-es csatlakozó harisnyázásáról szól.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.