2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Guitar Hero OSX/PC-n gitárral

Guitar Hero OSX-en és PC-n, vezeték nélküli gitár kontroller segítségével

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Guitar Hero OSX-en és PC-n, gitár segítségével

A cikk nem valódi gitárról szól, a gitárkontroller szó nem fér ki, túl hosszú!

A cikket azért írtam, mert elég sokat kínlódtam, amíg a vezeték nélküli PC-s és Xboxos gitárt PC-n és különösen OSX-en működésbe tudtam hozni. Talán így nektek könnyebben fog menni az útmutató segítségével.

Guitar Hero minden idők egyik legsikeresebb játéksorozata. Egy ritmus játék, melyben egy (vagy több) műanyag gitár segítségével "zenélhetünk". Játszható billentyűzetről is, de sokkal kisebb a játék élmény. World Tourban már nem csak gitározhatunk, énekelhetünk és dobolhatunk is. Szóval fergeteges partit rendezhetünk a haverokkal. (szóló gitár, basszus gitár, dob és karaoke ének) A játék igazán konzolokon játszható (XBOX 360, PS3, WII). PC/OSX párosra, csak néhány rész jelet meg. Sajnos a konzolokon megszokott plusz dalok sem érhetők el (legalább is hivatalos forrásból). A PC/MAC-es változatok nem elég jól optimalizáltak, elég nagy gépigénnyel rendelkeznek (dupla magos proci, jó video kártya- integrált cuccal kis felbontáson éppen játszható, de a GMA-t el lehet felejteni). Aspyr nem végzett elég jó munkát, ráadásul alig jelent meg frissítés a játékhoz, a támogatás is majdnem nulla.
Akkor miért is foglalkozom a témával..... mert sok embernek van PC-je, egy olyan játék (nem sok van) ami OSX-n is játszható, ráadásul jóval olcsóbban, mint konzolon. (hacsak nincs flashelt Xbox-od)
PC-re és OSX re a következő változatok jelentek meg:
(A játékoknak van PC-s, OSX-es és egy tokban PC+OSX-es kiadása is.)

Guitar Hero III
Guitar Heo Aerosmith
Guitar Hero World Tour

A Guitar Hero III és az Aerosmith PC-n úgynevezett explorer gitárral jelent meg. Létezik olyan csomag ami mindkét játékot (PC+MAC !) és egy explorer gitárt is tartalmaz.

A gitár legnagyobb előnye egyben a hátránya is: USB-s vezetékes. PC-s gitár teljesen megegyezik az XBOX 360 és PS3-as változattal, így a kompatibilitás is teljes. Kicsit csúnyácska (ízlés dolga) és a vezeték egy kicsit zavaró lehet játék közben. Viszont tényleg plugg and play. Aki nem szeret bütykölni, állítgatni mindenképp válassza ezt! Ez gyakorlatilag a Guitar Hero II-es gitár konzolokon.

A Guitar Hero III-mal konzolokon megjelentek a vezeték nélküli gitárok. Fekete un. Les Paul gitár. PC-hez ilyen nem volt elérhető. (De a konzolosok, kisebb-nagyobb bütyköléssel használhatók) World Tourhoz kiadtak egy PC-s vezeték nélküli változatot, egyedi vezeték nélküli vevővel. A gitár leginkább a PS3-ashoz hasonlít. (Állítólag vevője nem teljesen ugyan az, de PS3-as vevő kezeli...mivel nincs PS3-asom, saját tapasztalatom evvel nincs). PC vevőt egy USB portba kell dugni és a játék egyből látja. Guitar Hero III is látja az 1.31-es patch után. Az Aerosmith -bár GH III-mas motorra épül- nem, mivel az Aspyr lusta volt megírni a patchet! Írtam a supportnak annyit írt nem támogatott és kész. (nem kell csüggedni van megoldás)
PS3-as mivel szintén vevővel jön, amihez van PC-s meghajtó szintén alapból támogatott World Tour és GH III alatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.