2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Google Chromecast - Setup

Chromecast egy olyan dongle, ami WiFi hálózaton keresztül tartalmakat jelenít meg HDMI-s eszközökön.

[ ÚJ TESZT ]

Verdikt

A Chromecast egy nagyon jól kitalált eszköz, ami előtt nagy jövő áll(hat), Az alap ötlet viszi a pálmát, és szerencsére nem sikerült ezt a kivitelezéssel sem agyonverni.

(Itt említeném meg zárójelben, hogy ezzel az eszközzel szerintem sikerült kiköszörülnie a Google-nek az anno a Nexus Q-val kapcsolatos óriási buktát, és megmutatták, hogy a kütyütervezésben és gyártásban igenis van keresni valójuk.)

Gyors és egyszerű a telepítés, el tudom képzelni, hogy ezt egy nyelvi lokalizációval ellátott weboldallal és telepítési leírással megtámogatva egy átlag user maga is be fogja tudni üzemelni. Mellesleg az ismerősöm információi szerint úgy viszik Amcsiba a Chromecastot, mintha ingyen adnák. Meglepetten látta, hogy hiánycikk.

Min múlik a hosszútávú siker? Azon, hogy mennyi időt és energiát fordít arra a Google és az alkalmazások fejlesztői, hogy a Chromecast által nyújtott funkciót implementálják saját alkalmazásukba.
Képzeljünk csak el, ahogy egy RealRacing3-at nézünk a TV-n, amit a kezünkben lévő telefon mozgatásával irányítunk. Vagy egy céges prezentációt, ahol TV-re vagy projektorra dugott Chromecasttal vetítjük ki a GoogleDocs prezentációnkat.

A felhasználási lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt, a technika immár adott. Remélem egyre többen fogják beépíteni alkalmazásaikba a Chromecastot, mert ez végre egy olyan találmány, ami előbbre viheti a dolgokat, és nem egy olyan parasztvakítás, mint mondjuk a Samsung telefonokba beépített pislogás/tekintetfigyelés.

Azóta történt

  • DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick

    Olcsó, szinte mindent vesz, jó képet ad, röviden ez a kínai “csodatuner”, aminek természetesen azért vannak hibái.

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

  • Nexus 5 - Az öreg harcos

    2013 bestiája, de több mint egy év elteltével lehet-e még mindig a felső kategória könnyűsúlyú harcosa?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.