2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

German Truck Simulator

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az SCS eddigi legjobb játéka bemutatkozik, ismét a kamionok körében.

[ ÚJ TESZT ]

Nos akkor nézzük. Egy német utam során véletlenül botlottam a játékba, és gondoltam kipróbálom. Örömmel vettem kezembe a borítót. Nem túl díszes, a lényeg mégis rajta van.

Mint ahogy azt a dobozon is látni, licencet szereztek a MAN kamionokra, ezt én nagyon hiányoltam a korábbi verziókból, azonban a többi kamion maradt a régi. A Scania lett Swift, a Volvo meg lett Valiant.
A belsők kidolgozása az Euro Truck Simulatorhoz hasonlóan eléggé jól sikerült, A különböző kezelőszervek animálva vannak, a fedélzeti számítógép működik.

A külső kidolgozást nagyjából az előbb már említett Euro Truck Simulatorhoz hasonlítanám.
Na akkor nézzük a játékélményt.
A játék elindulásakor láthatjuk, hogy végre nem a semmiért, kedvtelésből kamionozunk, visszatért a Pedal To The Metal rendszere, vagyis alkalmazottként kezdünk, szabadúszóként folytatjuk, és végül igazgatóként fejezhetjük be a játékot.

A térképet jól összerakták az SCS software munkatársai, jó hangulatú, szép változatos környezetet kapunk, mely még ráadásul elég nagy is, és egy nap alatt Észak-Déli irányban (márcsak a fáradtság szimulációja miatt is) nem nagyon lehet eljutni egyik végből a másikba. A térképet ezek mellett rengeteg kis dolog dobja fel. Ilyenek például a kis vidéki utak, vagy az arató kombájnok.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy míg az előző verziókban, ha leszállítottuk a küldeményt, az azonnal eltűnt a kamionunk mögül, mintha ott se lett volna. Ennél a verziónál már lekapcsolódás után is a helyén marad a tréler. Eléggé bőséges a választék a szállítmányokból is. Összesen 60 féle szállítmányt továbbíthatunk 18 nagyvárosba. Szállíthatunk például markolót Berlinbe, vagy fát Drezdába.
Azonban vannak a programnak hibái is. Én például nem igazán éreztem a kamionban az erőt. Egy C osztályú MAN-nal közlekedtem, de nyolcvannál többet az istennek nem akart, menni, míg az AI, aki helyenként nálam is gyengébb kamionnal közlekedik, lazán vágja a kilencvenet.

Az is érdekes, hogy sok helyen a személyautókat is lehet előzgetni, ez azért a valóságban ritka. Nem hinném, hogy sokunk mellet viharzott már el hetvennel egy rakott kamion. A másik nagy probléma az idő szűkössége. Ugyebár a kamionsofőrnek időnként pihennie kell, ezt kiválóan leszimulálták. Az azonban már nem egészen kerek, hogy amíg egy fél napot átalszik, a másik fele alatt meg átmegy a fél országon. Ezen kicsi, néha idegesítő hibák ellenére, szerintem egy jó játékot vehetünk a kezünkbe a GTS személyében.

Sok izgalom vár titeket, egy próbát mindenképp megér. Akit érdekel a demót, amely a teljes játék 60 percbe korlátolt verziója, szabadon letöltheti innen.
Mindent összegezve a játék nekem tetszett, a grafikája jó, végre sikerült egy kis életet is csempészni az egészbe. A kis vidéki utakon száguldozás igazi élmény. A sok szállítmánynak, és hatalmas térképnek köszönhetően nehéz megunni, sokáig szórakoztathat minket a játék.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.