2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Fejüzi

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fejüzi Ha nincs a kezem ügyében toll/ceruza és papír, s valami sürgős név/cím/telefonszám lejegyzésére...

[ ÚJ TESZT ]

Fejüzi

Ha nincs a kezem ügyében toll/ceruza és papír, s valami sürgős név/cím/telefonszám lejegyzésére van szükség, akkor küldök magamnak egy mailt.
A beérkezett üzenetekben mindig van egy olyan, ami még nem avult el és csak rábökök a válaszra. Bepötyögöm a szükséges adatokat jobb kézzel, bal kezemben a telefon és elküldöm magamnak.
Erre a célra van egy külön mappám, ott gyűlik a rengeteg név s cím, ill. a tudnivalók, hogy mit rendelt, milyen szervizelésre van szükség, adatmentés, stb.

Mostanában leszoktam az éjszakai zenehallgatásról és ágy mellé készített papírlapra jegyzetelésről. Elromlott az MP3 lejátszóm, másikra most nem futja, mondanivalóm sincs annyi, nálunk is gyűlnek a gondok, tetőznek. Hajnalban kelek, korán lefekszem s a barátok közti szünetben, már húzom is a lóbőrt. Nem bírom kivárni a reklámáradat végét.
Az éjszakai zenehallgatásra azért is volt szükség, mert éber alvó vagyok. Kisebb szakaszokban alszom, a prosztatám kiparancsol az ágyból, ezek ilyen negyven feletti problémák. Félálomban ülök a slozira, bízom benne, hogy sikerül dokkolni. Visszabotorkálok, próbálok elaludni, de eszembe jut, hogy valamit álmodtam. Próbálok visszaemlékezni a hangulatára, nehezen találom a fonalat, de egyszer csak beugrik a sok szürreális kép és párbeszéd. Színesek, érdekesek, hangulatosak. Jó lenne leírni, hogy emlékezzek rá reggel is, mert megint elalszom, újra álmodok, prosztata ébreszt, és már csak arra fogok emlékezni, vagy a hajnalira. Papírral zörögni lusta vagyok, meg kicsit szilibótás, nem akarom zavarni a nejemet, hogy zseblámpával szöszmötölök.
Valami megoldás még is kell, mint mikor hirtelen jegyzetelnem kell és elküldöm magamnak a mailt. Reggel, ha ébredek, ott a fejemben egy vastagon szedett, beérkezett üzenet, a fejüzi.
Töprengtem rajta egyik hajnalban, hogyan tudnám kivitelezni és rájöttem.
Minden, amire reggel emlékezni szeretnék, ugyanolyan fontosnak kell lennie, mint a nevem, születési dátumom.
Egyszer megálmodtam egy márkanevet, az lényegtelen is, hogy később mihez társítja az ember, hol használja fel, a lényeg, hogy tartalmas, ütős legyen. Sokáig magoltam és ismételtem magamban, észrevétlen elaludtam, s reggel nem emlékeztem semmire az egészből. Csak egy név, de nem ugrott be, próbálkoztam a jól bevált „sorolom az abc-t” is, hogy talán a betűkre bevillan, de semmi.
Nahhh, végül sikerült kidolgozni egy jó módszert. Ha valaki alvászavarral küszködik, a könnyebb elalvás érdekében birkákat számol, én általában ötig jutok, utána vagy elszélednek, vagy megunom. Behehhheee…
De ez, ez most valami más.
Le is kéne védetnem, mert annyira jó ötlet.
Én birkákat legeltetek, de nem csak úgy, hogy ülök a napszítta réten egy hűs fa alatt, s ráküldöm a Bodrit, hogy nee tee neee, keríccseeed! Fenéket, ez komoly dolog.
Ha valamire úgy szeretnék emlékezni, mint a saját nevemre, ahhoz fejüzi kell.
Hogyan küldjünk fejben üzenetet magunknak?
Az én módszerem a következő: ülök a napszítta réten egy hűs fa alatt, görbe pásztorbotomba nem csak a birkák létszáma van belefaragva, hanem egyben egy pásztorbot alakú MP3 lejátszó, napelemes behehhheee. Ha már a valós idejű elromlott.
Előttem egy billentyűzet s a birkák, mint írógépek.
Leütöm, hogy „A”, és az a birka, amelyiknek az oldalán ott virít a nagy, piros „A” betű, az beleharapja a fűbe, hogy „A”.
Az ember általában arra emlékszik, ami megtörtént. Ha valami számomra fontos, akkor úgy kezelem, mint ha megtörtént volna velem, a történelem részévé teszem. Nem elég, hogy a valós idejű, velem történt dolgokat cipelem magammal, még generálok is mellé éjjel.

Van még egy másik dolog, de ez már stratégiai gondolkodást igényel. Figyelnem kell arra is, hogy minden birka jól lakjon, mert empatikus alkat volnék, nem nézhetem tétlenül, hogy a keveset használt „Q” jelű birka lesoványodjon. És azt sem követhetem el felelőtlenül, hogy sokszor szóismétlésekbe bocsátkozom, mert a gyakran használt betűk birka megfelelői elhíznak, s jönnek nekem itt az állatvédők, hogy biztos tömtem őket, azért.
Szóval bonyolult ez, lehet egyszerűbb lenne egy papírlap, felkattintani a zseblámpát, s viselni az asszony álomittas zsörtölődését, hogy „apaaa mit csinálsz?”.
Semmit, hagyjál már, csak eszembe jutott valami, muszáj leírnom, mert elfelejtem reggelre.
RETOVELA.
Rákerestem a google-el, ilyen szó még nem létezik, talán 1-2 helyen valakinek a nickje.
Nem lenyúlni!
Ez is egy megálmodott márkanév, a birkák harapták bele a fűbe, reggel kimentem pipázni a teraszra, s ahogy révedtem bele a csípős ködbe, a szemem a földre potyogott almákra tévedt.
Összekötöttem egy képzeletbeli vonallal őket, ahogy a nagy göncölt szoktuk, vagy a feladványokat, s a végén kijön egy ábra, autó, kutya, Hófehérke, virág, vagy kisvakond kertésznadrágban. Nekem rögtön bevillant, ahogy leütöttem az „R” betűt s a birka beleharapta a fűbe, majd jóízűen kérődzött egyet a falaton. Majd leütöttem az „E” betűt s jött a másik birka, oldalán nagy, piros „E” betű, az is beleharapta a fűbe.
Működik, de nem úgy, mint Uri Geller: MÚKOGGY!!!
Ez valóban működőképes, ez egy szisztéma, talán lehet híres is leszek, bár kicsit ciki lenne ezzel bevonultatni a Zvolenszki családnevet a történelembe.

Minap is éppen álmodok, ételt készítettem birkahúsból. Darált birkahús, keserű só, keserű füvek és egyéb különleges fűszernövények. Egy nagy üstben készült, amint összeállt a hús masszává és elfőtt a leve, felöntöttem alkoholos kocsonya lével.
Állok az udvaron az üst mellett, remeg a teteje, olyan, mint az aszpik. Jön Apám s kérdezi, hogy „mi ez fiam?”.
RIGHOOT.
Keserűfüves bárányhús, alkoholos kocsonyában (aszpikban?).
De akkor már nem is érdekelt Apám, álmomban eszembe jutott, hogy mivel cégek arculattervezésével is foglalkozunk, többek között nevek, logók kitalálásával, így ez nekem még fontos lehet.
Gyorsan egy fejüzit. Így az asszonyt sem zavarom éjjeli babrászással.
Szaladtam a napszítta, de az sem érdekel, gyerünk a billentyűzet elé. Leütöttem az „R” betűt s a birka megindult. Beleharapta a fűbe a betűt s jött a következő sorban. Megtörtént velem, hogy el ne felejtsem. Kávé közben mondtam is a nejemnek a receptet, hogy hogyan kell készíteni a keserűfüves birkahúst és annak mi a neve.

Ő is kezdi, hogy álmodott, azt álmodta, hogy:

Tudják milyen az, ha valamit átüt a szög?
Na a fuvolatanoda is ilyen.
Úgy, hogy kapják be jó mélyen a pálcámat (a karmester).

A nejemnek saját iskolája van www.fuvolatanoda.hu, szintén kettős életet él, háttal befordulunk egymásnak és két külön világ, csak sokáig legyen így, nehogy idő előtt fűbe harapjunk.

[link]

Tudom, nem birka, de nagyon tetszik, van egy ismerősöm, hatalmas birtok, több száz kecske, tehén, mangalica és bio élelmiszereket készít. Megkért, hogy tervezzek neki címkéket, a sorozatból ez az egyik.

Megnéztem a RIGHOOT-ot is a google-ban, még szabad

Hja, Vakegérke! Készül, a felén már túl vagyok, de az nehezebb téma, nem csuklóból jön, éheztetni kell a birkát

Ha tetszett, vagy hasznosnak találtad, akkor köszönd meg kommentben, így legalább látom, hogy van értelme csinálnom a dolgot.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.