2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Sony Ericsson W910

Őkelme csúcsmodell volt 2007-ben, az egyik első a DB3150-es szériából. Egyértelmű, de nem minden tekintetben méltó utódja a W810-nek.

Anyaga vékony és kemény műanyag, ami festett, és könnyen kopik. Eléggé szögletes, uralkodó elem a hatalmas képernyő is.

Tekintve hogy csúszkás és elfordulásérzékelős telefon, a fektetett mód is hangsúlyos szerepet kapott. Megjelenése markáns, egyedi. Szögletes, és éles, sarkos formákból áll, mindössze a kamera, a navigyűrű és a telefon alja ívelt.

A numerikus billentyűk nem különülnek el megfelelően, nyomáspontjuk közel van az érintőshöz. Játszani nem jó, másra igen. Viszont az a rész, amit becsukva is elérünk, jó kialakítást kapott, könnyen kezelhető. A háttérvilágítás viszont walkman körökben szokatlanul fehér, bár ez korántsem baj.

A logókat és a márkajelzéseket már nem vitték túlzásba, nincs mindenütt. A gombokat is megvariálták kicsit, eltűnt a vissza gomb, mert már mind a három softkey külön funkcióval bír, és eltűnt a play/pause is, helyette most is a walkmant találjuk, de egy kissé fentebb, a bekapcsoló gombbal átellenben. IrDA már nincsen. A baloldal üres a fastportot leszámítva, az M2 átköltözött a jobb oldalra, valaha egy jól passzoló gumi védte, de le lehet tépni…
A hátlap egyhangúságát az aszimmetrikus elhelyezésű dudor, a kamera töri meg, ami nem túl erős, főleg a W810 után, de legalább a szokott helyen van dedikált gombja.

Az akkufedelet egy zsanér védi, alatta foglal helyet a SIM. A hangszóró pedig alatta bújik, nem is véletlen, lehet hogy szégyenében.

Az előlapon ismét találunk VGA kamerát és játékgombokat, ezúttal még jobb mint a K800-nál, és még halk is. Alatta pedig a 240x320-as 2,4 colos 24 bites (167PPI) TFT kijelző terül el(fényszenzort is kapott).

Akkoriban ez igen nagynak számított. Színei korrektek, nem túlszaturált, nem is fátyolos, de azt se lehet mondani, hogy abszolút éles vagy élethű. Betekintési szöge jó, bárhonnan olvasható, felfele sem sötétedik nagy iramban. Természetesen a technológiából adódó bevilágítás és sötét részek derengése itt is megvan, a képeken is látszik. Napfényben közepesen nehéz olvasni. Az ütéseket azért bírja, de a penge kialakítás miatt roppant sérülékeny, hamar hullámzik erősebb nyomásra. Gyakorlatilag alig védi valami. A plexi pedig karcolódik.

A trancsírozást jól bírja, a képeken is egy igen megviselt példány látható. Műszakilag kifogástalan, a csúszka remekül siklik, akár újkorában, de könnyű dolga van, hiszen beburkolt fém. Az ujjlenyomatok észrevehetőek, de nem látványosak a burkolaton.
Az akkumulátor 4-5 napot megy el, erős játékra és sok telefonálásra, zenére találták ki. Nem gyengítette meg a több év használat sem.

Belső memória: ~40MB

dimenziók: 99 x 50 x 12.5 mm

Fekete és vörös színben is elérhető volt:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.