2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

D900i menü, rendszer és fájlkezelés

Arról már írtam, hogy Black UI, valamint 3x3-as ikonrács.

Meg az se csúnya, amit András555 belemoddolt. Teljesen jó a designvonal, ezzel nincs gond. A menü belseje viszont sokkal ódivatúbb már. Fekete narancs és szögletes font. Viszont van ez a Start menüre hajazó kiugró menü, amivel gyorsan el lehet érni egy almenüt.

Jó dolog és látványos. A beállítások a témázást leszámítva mindenre kiterjedőek, aránylag jól össze vannak szedve, de előfordulhat bóklászás egy két opció után. A navigálási sebesség teljesen jó, bár animáció nélkül ez nem csoda. Viszont kezdődnek a gondok, ugyanis nem érdemes gombot nyomva tartva közlekedni a menüben, mert becacheli a leütéseket, és nagyon túlszalad. Roppant idegesítő másik telefon után és sok fájlnál.
Ki lehet tenni a naptárat is homescreenre, de akkor minden mást takar.

Ami szokatlan, de minden Samsungra jellemző, az a Bluetooth. Szerintük az alkalmazás. Szerintem meg nem. Viszont ha már a blueFTP(java) nem megy el, kaptuk beépítettet, jól működik.

A fájlkezelő viszont elég tré. Memkártyát külön kezeli, az tény, de lassú, mint a bűn, nehézkes a használata, a képekkel meg többet szenved, mint egy W200. Valamint nekem nem tetszik a fordított logika. Itt először választod ki, mit akarsz, és utána jelölöd ki a fájlokat. Persze szokható, összes kijelölés is van, nem hiányolok semmit, de megszokva is lassabb, mint egy Nokia vagy SE. Leginkább a lag és a görgetéshiba miatt.

Galériaalkalmazás külön nincsen, de a képeket jól, részletesen és listában jeleníti meg (olyan mint ez, bocs, hogy nincs kép). Sorrend is lehet név vagy dátum. Viszont a képek nagyítása és kicsinyítése botrányos, tetűlassú. Sok értelmét nem látom használni, mire kinagyítanám a 3 MPixeles képet, elmegy a kedvem. Ugyanis nemcsak nagyon lassú, hanem még lépcsős is. Nagyon pici lépcsőkben enged mozogni. Biza végig is kell várni. Nincs az, mint egy SE-nél, hogy megnyomod 4x gyorsan és ott van. Hanem végignézed mind a 4 lépcsőt. És ezek súlyos másodpercek. Valamint nem 4x kell nyomni, hanem 10x. A másik meg az, hogyha meguntad, és kilépnél, de előtte benyomtad vagy 20-szor, várhatod, míg befejezi, és utána azonnal kilép. Berágatott, inkább nem használom…
A fájlkezelő fileinfo része viszont remek, MP3 bitrátától kezdve mindent ír, amit tud.

Főképernyőről pedig volt szó, van aktív készenlét, amely ugyan működik ,csak laggos. Meg be lett moddolva egy térerőjelző is. Menüháttér átlátszósága 10%-onként állítható, óra elég nagy, de készenléti nincs. A d-padra lehet gyorsfunkciókat rakni itt is, valamint a moddolt rendszerben a középső navigomb hozza be a menüt. Ugyanis nagyon gáz egy netezésre nem alkalmas telónál az ilyen ordas pazarlás a netgombra. Becsukott telefonnál nem tudom lezárni a képernyőt, ki kell nyitni és becsúsztatni, remélem a mod vagy a bénaságom az oka.

Külön gyári java appok nincsenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.