2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Samsung D900i

A D900 maga egy év telefonja díjas cucc, ez is úgy néz ki. Szokatlan megjegyzés volt édesanyámtól is, mikor meglátta a kezemben, hogy ez szép. Ez is üzleties, szolid és visszafogott, de mégis határozott. Tipikus Samsung, vékony, ívelt formákkal. Az ujjlenyomatokat viszont nagyon gyűjti a gumírozott borítás. A billentyűzet kényelmes, jó nyomáspontú, az alsó káva miatt viszont a legalsó sor nehezen használható. Jól elkülönülő és nagy gombokat használtak. Viszont ami röhej, hogy nem képes két gombnyomást párhuzamosan lekezelni, ami elég hamar letesz a játszási szándékodról…

A hátlap full üres, csak a 2 logo látható rajta, mert a kamera csak nyitott állapotban jön elő, ezzel is csiszolva a lencsét, mintha még nem lenne kész. Tükör is van, csak már nem látszik, meg egy halványan pislákoló segédfény.

A csúszka viszont egy borzalom. Egyrészt a „rugó” el tudja tépni a szalagkábelt, másrészt könnyen elkopik a kosztól, és rettentő érdes lesz, alig lehet mozgatni. Ez megtörtént ezzel a példánnyal is.
Bal oldalt microSD slotot találunk a gumifedél alatt, és hangerőgombokat, jobb oldalt meg EGYÁLLÁSÚ kameragombot és a rendszercsatlakozót. A mikrofon a mélyedésben van a # alatt. Másodlagos hangszóró nincs mert minek.

Az ütéseket jól, és csendben viseli, de a kijelzőt célszerű óvni, könnyen betörhet.

Akkuja remek egy hetet simán visz, de 5 napot feltétlen bárkinek.
Kijelzőjét a Nokia 6300-hoz lehet hasonlítani. Briliáns, 180°os betekintési szög, remek színek, élethű és éles TFT panel. 2,1 col és 190PPI. Napfényben olvasható. A plexi karcolódik.

Belső memória: ~80MB

dimenziók: 103.5 x 51 x 12.9 mm

Kapható volt ezüst és vörös változatban is:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.