2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Feature phone-ok elemzése

Feature phone-ok összehasonlítása a múltból és a közelmúltból, több árkategóriából.

[ ÚJ TESZT ]

Hangverseny

Az első helyet a W710-nek ítélem. Mind hangszórója, mind hangja kiemelkedő. Maga a DB2020 platform is remekül szól, de apróbb eltérések lehetnek.
Hangszórója nagy, átlagon felüli, valamint aktív, tehát egy visszaverő felületet igényel. A tervezők kihasználták a hurokantenna emelő hatását is. Mobilos körökben nagyon szép hangja van, pár cm-ről hallható, hogy a méllyel is próbálkozik, de igazából a közép és a magas hangok valók neki, viszont nagyon hangos, ugyanakkor tiszta, nagy térrel, és szétválasztással. Teljes hangerőn azért recseg kissé, de elnézhető, azt inkább csengőhangnál alkalmazom. Telefonbeszélgetések lebonyolítására kiválóan alkalmas. A beszédhangszóró minősége is jó.
A mobil kifejezetten alkalmas utcán zenével butítani másokat, legalább a tartalom miatt lesznek idegesek, és nem a minőség miatt.

FM rádiója elmegy, a vételkészség közepes, városban sem kielégítő, de amit befog azt jó minőségben, RDS-sel. Természetesen a fülhallgató zsinórja az antenna.

A rádió app az összes Sony Ericssonban ilyen.

A Szoftver a Walkman 1.0 lejátszó.

Ez kezel 5 sávos equalizert 17 lépcsővel sávonként. Vannak előre beállított presetek, és mega bass is. Komolyabb hiba, hogy nem jegyzi meg a manuális beállítást, ha visszaváltok egy presetre. MP3 ID3 tagek természetesen már támogatottak, albumborítót nem jelenít meg. A zenéket automatikusan keresi a memóriakártya MP3 mappában, valamint az MSSEMC/media files/audio/-ban. Ez bekapcsolásnál vesz el időt, számlista frissítésnél célszerű is újraindítani a telót, bár a mass storage módhoz ez eleve kell, memóriakártya behelyezésekor pedig scannel.

ID3 alapján Előadó/album szerint csoportosít. Válogatás albummal akadhat probléma. Viszont ez megoldható a lejátszási listával, amely roppant gyors és hatékony, fájlkezelőn keresztüli kijelölős módszerrel megy, almappát tartalmazó mappát is akár.
Utolsó menüpontként idekerültek a videók is, fektetett módban (csak nem kagylótelefonon, W710-en pont nem) kiterjesztve equalizerrel élvezhetők a minimozik.
Maga a lejátszó felülete rendesen animált, nem laggos sose. Igazából walkman 1-es telefon menüje zenélés közben sosem fog laggolni.

Van még egy plusz funkció. melyet nem írnék le többször, ez pedig a széles sztereó. Szerintem tönkreteszi a zenét. Kétségtelenül úgy működik, ahogy kell, elég jól széthúzza a színpadot, de nekem sose tetszett. Ez minden Sonyban megtalálható.

Zenei hangzásról annyit. hogy nagy a tere, élethűek a hangszerek, szétválaszt, és elég korrekt színpadot hoz létre. Hangerőnek széles skálája elérhető, a külső kijelző és a médiagombok pedig könnyítik a lejátszást. A beszédhangot előtérbe rakja, kiszűri, így érthetőbb. Az arányok jók, alapzaj és susogás pedig egyáltalán nincsen. A mai okostelefon dömpingben is nagyon helytáll a hangzása.

Tehát „munkás” telefonnak zenehallgatásra ajánlott.

A második helyet a K550@W610 kapja. Igazából itt fülhallgatóval teljesen W610-ként kezelem, hiszen annak az acoutic driverével, és fülesével hallgattam, valamint walkman 2-vel. A gyári zenelejátszója skinezetlen, és annyit tud, mint a walkman 1, fülese meg olcsó, inkább telefonálásra való.

A külső hangszóróra annyit lehet mondani, hogy pocsék. Nagyon magas és fémes, könnyű lefojtani és még torz is. Beszélgetni megfelelő, de többre nem. Ébresztőnek meg csengőhangnak van benne szufla, de ezzel semmiképp nem fogunk élvezettel még rádiózni sem.

FM rádió szintén van, minden SE-ban ugyanaz az automata és manuális hangolású, 20 csatornát tároló RDS-es szoftver van, szerintem megfelelő. Maga a hangminőség, csak akkor éri el az MP3 szintjét, ha közel van a torony, sajnos városban is susog, valamivel rosszabb, mint a W710. Szomorú… Ez a teljesítmény is csak közepes.

Az öröm egyedül fülhallgatóval jön meg. Még tisztábban, és még élethűbben szól, mint a W710. Még élénkebb és dinamikusabb. Mindent kihoz az olcsó szettemből. Színpad széles, szétválasztás és énekhangkiemelés van.

Jó minőségű beszédhangszóróval is ellátták.

A szoftver ezúttal fejlettebb, walkman 2.0.

Az equalizer változatlan, 5 sávos 17 lépcsős, és nem menthető profillal. Újrapofozták viszont a designt, de még mindig natív, tehát nem laggol, hanem smooth. Még többet animál, és nem narancsszínű, hanem fekete. Van albumborító-megjelenítés is, jó hatékonysággal, akkor is, ha nem a mappában van a kép, hanem az MP3 fájlban.

Került be intelligens tekerés, mely lehalkít, és felhangosít, így megkímél a nyekkenésektől.
Ezen felül megkaptuk az albumok szerinti csoportosítást is, tehát válogatásokkal sincs többé gond. A többi funkció változatlan, tehát a lejátszó az equalizert leszámítva eljutott a maximális szintre. Természetesen fektetett és kinagyított videónézés van.

Harmadik lett a W810, ezen én lepődtem meg legjobban. DB2010-es modell, nem egy erőmű. Ki is kapcsol sok animációt zene közben, hogy ne akadjon.
Nagyon sokáig a gyári T-Mobile firmware-rel használtam, de mivel másodjára is összecsinálta magát 300 játék alatt, ezért felraktam a legutolsó USA ROM-ot, mert abban van gyári flash. Meg magyarítottam.

Addig kiábrándítónak tartottam a hangját, a saját fülese sehogy se illett hozzá. Most viszont elképesztő, szinte K550 magasságokba ért fel. nagyon zenei, szerethető, jó hangja lett. Még walkman 1 lejátszóval van felruházva, de a hangon ez nem változtat. Dinamikus, fülhallgatóbarát (már nem válogat), tiszta és élethű. Szétválaszt és kiemeli a szöveget.

Rádiója nem susog, de ez is csak közepes. Hangja változatlan.

Beszédhangszórója jó.

A kihangosító úgyszint. Azért nem egy W710, de telefonok közt jó. nem torzít veszettül, nagy a hangerő, és szépen kiszűri a beszédet. Rádiózni, telefonálni jó, másokat piszkálni a zenével már kevésbé, de az átlaghoz mérten még nagyon jó. Visszaverő felületet igényel.

4-ik hely: G502. Itt sűrűsödik a mezőny, nem elég egyértelmű, de inkább a K800 elé tenném. Ugyanis hiába szól fülhallgatóval jól, és élethűen, van benne egy kis torzítás (ami a W810-ben is volt frissítés előtt), ez viszont hiába alig feltűnő, hosszabb távon nálam fejfájást okoz. Én egyértelműen a flasht hibáztatom miatta. Mivel a mobil észrevehetően szaggat (röcög az animáció) és lassabban reagál, csökkentettek a dekódolás minőségén.

Egyébként ő is fülhallgatóbarát, szép hanggal, dinamika, hangerő, arányok itt is teljesen rendben vannak. Élethű, nagy térrel. Sok újat nem tudok mondani, olyan mint az előzőek, csak a torzítás ne lenne…
De mégis tudok, a mélyhangokkal van baj. Az ultramély tartomány, lásd Black Eyes Peas: They don’t want music kissé megfekteti.

Külső hangszórója egyedülállóan passzív. Nem lehet lefojtani, és nem kell neki visszaverő felület sem. Ennek ellenére igen kellemes hangja van. Mélyekre nem kell számítani, de beszélgetésre, rádiózni nagyon jó, és a belőle sugárzó zenétől sem kell aggódni. Nagy tér, hiányos hangok. Ez jellemzi, de mégiscsak egy telefon. Magas hangerőn enyhén zizeg, meg az nem is annyira magas. Még belefér, de lehetne hangosabb.

Beszédhangszóró itt különösen jó.

FM rádió hangja ugyanolyan, mint a lejátszónak, de a vételkészség gyenge. Még városban is kevés. Nem fog minden adót, meg susog.

Médialejátszója a Walkman 3.0.

Ugyan nem így nevezi, de teljesen megegyezik a W910-ben látottakkal. Manuálisan fordítható fektetett módba (vagy ha van giro, akkor azzal).

Látványos pulzáló részecskeanimációt csinál zene hatására, szép lett (ehhez van ID3 taget főképernyőn is író téma is).

Egyetlen baj van vele, hogy szaggat. Flash alapú, ez az oka. Leginkább zenehallgatás közbeni albumváltáskor számíthatunk késedelmekre. Ebből adódóan mellényomásokra is. Intelligens tekerés meglepésre nincs. Ahogy albumborító is, nagyobb méretben. Ezen kívül változatlan. 5 sávos EQ, előadók/albumok és albumok szerinti csoportosítás, meg lejátszási listák.
Semelyik Sony telefonon nem találkoztam limittel, 2 giga zenét, 5-600 számot simán kezel egy listában is.
Videóinkat itt is megtaláljuk külön.

5-ik lett a K800. Az első, a nem zenemobilok között. DB2020 lévén nem szól rosszul, ennek köszönheti a sikerét, de itt se az alap gyári fülessel teszteltem. A lejátszó csak annyit tud, mint a walkman 1, meg színtelen.

Igen, direkt kavarom össze a mobilokat, mert teljesen ugyanolyanok a lejátszó appok.

Legalább van rendes equalizer, meg előadó szerinti csoportosítás…
Hangja kellemes, nagy tere van, szellős, nem elég szétválasztó, és nem elég dinamikus. Kicsivel rosszabb, mint az előzőek, de érezhető. Ettől függetlenül egyáltalán nem torzít, és teljesen tiszta, fejfájást nem okozott. A maximális hangerő viszont sok lett.

Kihangosítója jó. Hangos, tisztán szól. Kell neki egy visszaverő felület, és nem zenére van optimalizálva, inkább beszédre, de nem vészes. Beszélni és rádiózni meg kiváló.

Csak a rádiónak van egy kis korlátja. A vételkészség irtó gyenge. Kézzel kell fogni a kábelt, hogy legyen már valami zajmentesség. Susog, és kevés adót talál.

Beszédhangszórója is jól megfelel.

6-ik egy másik nem zenemobil, a 6303i. Bár ez nem volt neki nehéz, úgy szól, mint az 5310, vagy 5130c xpressmusic mobilok. Nem elég szellős, kicsit tompa, és szűkebb a színpad, mint kéne. Ettől függetlenül tiszta és kellemes hangzása van. Szóval, ha a tere nagyobb lenne, mindjárt változna a véleményem, de sansa C240 után is csalódás, tehát hátraszorult. A mélyhangok (ultramély) tud kissé torzítani, de ezt bármeddig bírom hallgatni. A hangkeverés aránya jó, szövegkiemelés érvényesül.

Ha már itt vagyok, zenelejátszó. Bizony nem semmi cucc a Nokia. A rendszerszintű equalizerről beszéltem már. Van egy tucat preset. Meg 2 slot ami menthető, és szabadon beállítható. Királyság. 5 csatornás és 9 fokozatú az equalizere, de elég hatásos. Sztereó térhatás itt is van.

Előadók/albumok és albumok szerint válogat, kézzel kell indítani a zenekeresést. Viszont legalább azonnal bekapcsol. A lejátszási lista viszont nem jó. A zenelejátszóból kell hozzáadni, de ha már eleve ott káosz van a rossz tagek miatt, akkor ez igen melós tud lenni… Sajnos mappát ő nem olvas.
Videókat megjelenít a médialejátszó. Fektetve, kihúzva.
Albumborítókat természetesen megjelenít.

Zenelejátszás közben valamivel csökken a reszponzivitás, de nem vészes. 5130c-2-n voltak durván szaggatósak az animációk.

Beszédhangszóró jó.

Külső hangszóró hangos, eléggé. Viszont torz és susog. Valamint szinte csak magas hangok, vagy recsegés távozik belőle. Rádiózni meg telefonálni viszont teljesen jó.

FM RDS-es, de csak az alap témájával megy jól. Ezen kívül átlagos vételkészség, enyhe susogás jellemzik. Meg 20 csatorna. Átnevezés is lehetséges, de akkor megint nincs RDS…

5130c-2-re ugyanez rásüthető, csak van zenevezérlő gombsor, 5310-nek jóval jobb a külső hangszórója, de az is ilyen egyébként.

6300-ról pár szó

Telefonálni kiváló, ez alap. Viszont elég korrekt hangszórója is van, zenére nem tökéletes, de tűrhető. Magas hangerőn viszont extrém torz. Környezeti zaj mellett ez úgyis kell, tehát marad a rádiózás.
Sajnos elhagytam a fülhallgatót hozzá a lakásban, emlékeim szerint olyasmi, mint a Samsung S5350. Majd az is sorra kerül.

A zenelejátszó app designja plastic témás, de mindent tud, mint a 6303, kivéve az albumborítókat. Szerintem ez nagyszerű ahhoz képest, hogy nagyon nem zenemobil.

Megint MA! cikkből vettem a képet.

7-ik, meglepetésre a W910. Szerintem velem együtt sokan nem erre számítottak. Ugyan jobb a dinamikája, mint a K800-nak, és ütősebb, zártabb hangzása van, jobban szétválaszt és elkülönít, de biza torz. Valamint más. Hamar előhozza a fejfájást. Egyszerűen a G502 jobb. Ez már kivehetően torzítja a gitárt pl. Az arányok is jobbak, mint a K800-on. Nem hiszem, hogy az EQ keverése a hibás. De a végeredmény nem elég kellemes. Olyan, mint a W810 volt valamikor. Csak szereti a HPM-70-et. Valamint elég nagyokat reccsen megállításkor. Nincs intelligens tekerés.

A hangszórója ennek a modellnek sérült volt. A képeken ez látszik. Így azt írom, amit hallottam. Elég hangos, de nagyon visszafogja, ha leteszem az asztalra. Viszont rettentően (hangerőfüggő) torz, és szinte csak magas hang van. Egyáltalán nem jó, csak dumálásra alkalmas, de arra megfelelő.

A beszédhangszóró itt is jó lett.

A médialejátszó a Walkman 3.0, ehhez gyárilag kapunk fentebb jellemzett témát, mely színesen vibrál a zenéhez, és pörgeti az ID3-mat. Csak flash…

Rádiója enyhén susog, de jó a vételkészsége, végre lehet valamivel rádiózni.

8-adik lett a W200-as Sony Ericsson. Minden idők legolcsóbb walkman mobilja.
A fülesről volt szó, szerencsére annak a minőségéből nem adtak le, de korántsem használja ki a mobil. Kezd vérszegénnyé válni a dolog. Walkman 1.0 lejátszó, eddig tiszta, de az equalizer alig működik. Viszont működik, mert fülre két hónappal később ugyanúgy beállítottam egy másik W200-at mint a sajátom.

A színpad kicsi, elég levegős, de olyan élethiányos, dinamikátlan, valamint összehúzza egy síkra a zenét. Olyan tömör. Nem választja szét. Hangarány aránylag rendben, kis magastöbblet van. Ezzel még lehet zenét hallgatni, főleg az árat figyelembe véve, nem volt ez rossz. Alig torzít, minimálisan zavaró, meg szereti a rockot.

A hangszórók is áldozatul estek az árvágásnak. A külső az hangos nagyon, susog, levegős, enyhén torz, és magas szól belőle leginkább. Rádiója beszélgetésre azért jó. Ez is épít arra, hogy asztalon fog feküdni.

Beszédhangszórójának dobozhangja van, kissé torz is. Enyhén gátolja az érthetőséget. Főleg zajban. Ez azért komolyabb gond, nem kellett volna…

FM rádió vételkészsége jó. Vonatozás közben is használható. Nem susog.

9-edik a Z530. W300 butítása, de kb. olyan, mint a W200. Egy az egyben be is illeszthetném, de hangyányival rosszabb. Torzabb, és még inkább egysíkú, de minimális a különbség. Walkman helyett az azonos tudású médialejátszó van.

Hangszórója a W710 magasságokra tör. Remek. Telt, nagy terű, szinte minden hangot kiprésel, amit méretéből bír. Ehhez aktívan használja az asztalt amin ferdén támaszkodik. Ezzel is lehet utcán brillírozni, nem egy Galaxy Mini.

Beszédhangszóró tűrhető, FM rádió meg nincsen.

10-edik hely, immáron Samsung, mégpedig az S5230. Nem, nem márkagyűlölet, ezt a teljesítményt nyújtják. Bizony ez már az alja szint.

Kezdjük a pozitívumokkal. A mobil egy helyről szórja a hangokat, és ez a beszédhangszóró rácsa mögül jön. Telefonálásra kihangosítva, és nélküle is jó. Ezen kívül rádióra is. Zenét hallgatni sem elvetendő, a 14-es skálán 10-es hangerőig egész kellemes. Mély hang ugyan nincsen, inkább magas, és középmagas, de nem torzít nagyon, van tere, hallgatható. Leginkább hip-hop, vagy rap, amit bírt, rockon nagyon elvérzik, szóval nem ezen kell hallgatózni, de nem is szégyen. A hangerő is elég nagy, ha éppen ébreszt vagy hívnak és maxon van.

Rádiójának vételkészsége meglepően jó. Könnyen kezelhető, beállítja automata a csatornákat, és van teljes RDS támogatás is. Csak a hang, ami akadályozhat. itt találtok még pár képet

Viszont a zenével kezdődnek a bajok. Hiába van albumborítós menü, ami még csak nem is laggol, hiába van jó csoportosítás ID3 tag alapján (album és előadó/album), hiába van tűrhető lejátszási lista-kezelés. Igazából a szoftverrel tényleg nincs sok gond, albumborító is nagyban kint van. A tekerés gázos egyedül, mert azt a nagyon vékony sávot kell pont jó helyen eltalálni, nekem, mint béna érintőhasználónak nem mindig megy.

Ami viszont hiányos, az az equalizer. Csak presetek vannak, meg széles sztereó. A képlet meg a következő. Van a normál (minden alapon), van a rock, meg a többi, amit sose fogsz bekapcsolni, mert elképesztően szétkeveri, és használhatatlanná tesz mindent. Persze lehet valakinek olyan az ízlése, hogy kelljen, de nehezen hiszem.

Ezen felül hiába veszed meg a szétszedhetős agybadugós fülest is hozzá, nem jobb a hangja. Először is a cucc torz, eléggé. Tere van (közepes), arányok rock EQ-n tűrhetőek. Mély hangokból nagy a hiány, valamint egy-egy ütős mély után recseg. A hang elég levegős, durva alapzaj nincs. Viszont irdatlan sok a magas, ami belecsattog a füledbe, és megfájdítja.
A mélyekről még annyit hogy esetenként olyan mintha kartondobozt rugdosnának…

Szapultam már eleget a flasht, a Sonyk is akkor kezdték a laggot, de ez itt durvább. Elviekben mind a zenelejátszó, mind a rádió háttérbe helyezhető, de nagymértékben lassítja a telefont, 4-5 widget mellett akár 1FPS az egész menürendszer. katasztrofális. Míg a Sonykon Gravity Defied-oztam zenehallgatás mellett, addig itt az EA tetris is bugol, azonnal leesnek a blokkok…

11-edik, az S5350. Olcsó microUSB fülesével. A zenelejátszó teljesen olyan mint az S5230-ban, funkcionalitást tekintve, tehát az equalizeren kívül nincsen semmi hiány. Tekintve, hogy a rendszer natívan fut, a sebességgel és az animációkkal semmi gond nincs háttérbe helyezett lejátszóval sem.

A hang kevésbé torz, mint az S5230-nál, szellős, korrekt térérzetet kelt, de nagyon sok a magas, és ez bántja a fülemet, valamint egyáltalán nincs mély. Semmilyen. Csak a hiánya. Ez nagyon gáz. A maximális hangerő meg brutálisan sok, de ez jól jön kihangosítva. Legalább szétválasztja a zenét, és érthető a dalszöveg…

Beszédhangszóróval nincs gond.

Kihangosítva viszont más a helyzet. Egy a pozitívum, hangos. Iszonyat torz, és rettenetesen. Alkalmi beszélgetésen kívül semmire se jó, csak jelezni, hogy valamit kéne kezdeni a telóval. Ezen kívül visít, csak magas hangokkal operál.

FM rádió közepes vételkészségű, RDS-sel, változatlan hangzással.

12-ik, azaz utolsó a D900i. Rémálom.
Elődje 2006 év telefonja volt, de az utód se volt népszerűtlen. Legnagyobb különbség laikusnak az FM rádió vs. dokumentumkezelő kérdésben van, de a D900 jobban áll főzött ROM-ból és sebességből, Javából is. A többi legalább funkcionalitásra hasonló, de ez most a D900i cikkrésze. Neki kortárs pl a W810-em, de akár a Z530 is.

Azért ilyen hosszú a felvezető, mert nem tudom felfogni miért volt jó ez a mobil. De inkább következzen a lényeg.

Szoftver: FM rádió. Nincs RDS. Minek? Nem lehet elnevezni az adókat. Minek? Cserébe kapsz pocsék vételkészséget és rettenetes hangot… Akkor inkább előveszem a filléres ajándék autoscanes kínai vackomat, ennél az is jobb.

MP3 lejátszásban sem jobb a helyzet. Nincs ID3 tag kezelés. Minek? Úgyis olyan okosak, akik megveszik, hogy átlátnak a telón, és a nandchipből látják… 2007-ben 40 ezerért ID3 tag nélkül teló, az gáz. Amit láthattok és görgeti, az csak a fájlnév. Zenéket lehet összevissza lejátszani, semmi értelme, meg hozhatsz létre lejátszási listát. Az limitelt 200 számra. Végülis bemappázva, és fájlnévben beszámozva ki lehet bírni, de még az a menü is laggol, és túlgördül. katasztrofális… Ez kb. az első iPhone hamisítványok szintje.

Természetesen, hogy ha már ilyen buta a cucc, raktak valami „értelmeset” a képernyő közepére. Egy jó nagy pulzáló színes LSD halmot. Azon kívül, hogy én oda raktam volna a fájlnévmegjelenítést, meg szépen laggol, sok értelme nincs. Kb. ilyeneket tudok felsorolni csodafunkciónak, mint ismétlés és random sorrend, de ezt minden másik teló is tudja.

Amit kiemelnék, az a tekerés gyötrelmessége. W810-en is lassú, az újabbakon és a többi Samsungon is begyorsul az automata, de a D900i az tényleg nehezen teker. Equalizer szokás szerint presetes. És szokás szerint használhatatlan. 3D surround is van, de minek. Legalább háttérben is fut, és nem laggolja szét a fejed úgy se.

A hangja is legalább ilyen remek, mint a lejátszó. Őszintén, nem sokat hallgattam. Fizikailag fáj, hogy még demo CD-ről lekonvertált 192k-s Pink Panther is rettenet…
Brutálisan torz, de eszméletlenül, semmi nincs rendben, se nem élethű, se nem szellős, se nem teres. Katasztrófa az egész. Szó szerint büntet. Mély hangok helyett meg fingás van. Legalábbis olyasmi rajta egy Dr Dre, vagy Black Eyed Peas.

Nyugodtan állíthatom, hogy ilyen rosszat még nem hallottam. Szerencsére megkíméltem magam a kínai MP3 lejátszóktól, az egyetlen hallgatott Eclipse MP3 iPod hamisítvány ezt a szintet messze felülmúlja. Az inkább Z530, csak sok benne a procizaj.

Ezen kívül van nekünk egy hangszórónk, ami beszédre és kihangosításra egy és ugyanaz. Tehát pocsék. Torz, viszonylag nehezen érthető. Zenélni egyértelműen nem kell vele, hacsak nem akarjuk, hogy egy idegen kitépje a kezünkből és a falhoz vágja… Elég hangosan tud rikácsolni, hogy észrevedd, hogy hívnak, de ugyanakkor könnyen lefojtja bármi, szóval a végeredmény az, hogy halk.
Ezen felül a mikrofonja is elég tré, Nokia N95-be bejövő hang rettenet, és D900i-ből is torz cucc szól. Így kiváló az élet.

Videóügyben már más a helyzet. A kagylómobilok kivételével mindnél van lehetőségünk fekvő módot használni.
DB2010-2012 határa a QCIF
DB2020 megpróbálkozik a QVGA-val is, de laggol
DB3150-nek már gyerekjáték a QVGA
A Samsungoknak is jól megy a QVGA, S5230-ra még 240x400-as patchet is raktam, hadd repesszen. Gyorsan fordítja giróval a vidit, van benne szufla.

A Nokia 6303i és 5130c-2, amit valaha próbáltam QVGA-val. Ugyan olyankor rettentően laggol a menü, de ha egyszer elfordítottad, akkor hiba nélkül viszi a QVGA-t, annak ellenére, hogy felvenni nem tud akkorában.
A 6300-nál meg kell elégednünk a QCIF-fel.
Szemre tudják a 24FPS-t, többet akkora kijelzőn úgyis nehezen venne észre az ember.

Teszt zene és videó volt a Weebl’s stuff féle Russian Dancing men. AAC+MP4 valamint 3GP formátumokban.

További teszt számok:

Gabor Szabo - High Contrast - 04 - Azure Blue
Audioslave - Flat out 2 - Man or animal
The Black Eyed Peas - Monkey Business - Pump it
The Black Eyed Peas - Monkey Business - They don’t want music
Hip Hop Instrumental - Underground shit (piano) [ezt nyúlták Majkáék a Belehalok c. számukba]
Shrek soundtrack - All Star - Smash Mouth
Black Sabbath - Lord Of This World
Pink Panther theme (valami music demo, HiFi teszt CD-n volt)
Dr. Dre - Chronic 2001 - Xxplosive
Dr. Dre - Chronic 2001 - Forgot about Dre
Dr. Dre - Chronic 2001 - Still D.R.E.
James gang - 1973 Bang - 05 - Ride The Wind
The Offspring - Ignition - 08 Burn It Up
Iron Maiden - Caught Somewhere In Time - 01 - Caught Somewhere In Time
Iron Maiden - Caught Somewhere In Time - 03 - Sea Of Madness
Nickelback - All the Right back - Follow you home
Nickelback - All the Right back - Fight for all the reasons
Nickelback - All the Right back - Far away
Nickelback - Flat out 2 - Believe it or not
Nickelback - Flat out 2 - Flat on the floor
Nickelback - The Long Road - Because of You

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia N900 bemutató

    Mit tudhat a mindennapokban egy három éves Nokia készülék, mely inkább zsebszámítógép, mint telefon?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.