2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Ezért élünk?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tegnap mentem a Nyugati pályaudvar metrómegállójában és megkérdezi tőlem egy velem egyidős...

[ ÚJ TESZT ]

Tegnap mentem a Nyugati pályaudvar metrómegállójában és megkérdezi tőlem egy velem egyidős gyerek (roma), hogy mellém ülhet-e? Én mondom, neki, hogy miért? Erre ő azt feleli, hogy melléd ülhetek? Mondom ha ezt akarja akkor igen.
Itt már gondoltam, hogy csak baj lehet belőle, hogyha egy roma gyerek melléd ül. Ekkor kezdődött el, hogy mit hallgatsz? Min hallgatod, azt azért már nem mutattam meg neki, hogy iPodon hallgatom a zenét. Erre kérdezi, hogy min hallgatom?
-Csak ilyen kis 128 Mb-oson
-És milyen színű? Fekete vagy fehér?
-Piros - próbáltam minél nagyobb hülyeségeket kitalálni, hogy leszálljon rólam - de elég béna...
-Ja, lányos, és milyen telefonod van?
-Nem hoztam el.
-Ne hülyéskedj látom, hogy ott van a zsebedben!
(Itt már erősen győzködtem, hogy hagyjon békén, nem akarok bajt, mindenesetre a telefont nem mutattam meg neki) Közben megérkezett a metró és mondtam neki, hogy fent vár a haverom és hogy felmegyek hozzá, erre ő azt mondja, jó én is megyek. (Oké ez nem fog menni gondoltam magamban.)
-Ja tényleg itt jön majd a metrón.
-Oké én is megyek, pont arra lakom én is.
(Huhh ebből lehet, hogy nagyobb baj is lehet.)
Ekkor ő még kint volt a metrón kívül és azt mondta, hogy legalább így a saját kezemből mutassam meg a telefont. Én hülye megmutattam, és ő lépet egyet és úgy tetette, mintha belökte volna őt az érkező srác...Hát ugye mentem haza, fölszálltunk a metróra és közbe győzködtem, hogy nem akarok bajt, hogy hagyjon békén (ezt már szinte fennhangon mondtam a metróban, de hát a magyar hozzáállás senki nem akart segíteni lekoptatni rólam a gyereket). Mondom neki nem akarok bajt erre ő visszaszól, hogy én se akarok szurkálást. (Itt megállt bennem az ütő, mert lehet, hogy bármennyire is csak meg akart ijeszteni akkor elég komolyan vettem.) Aztán a Lehel térnél mondta, hogy ekkora hülyegyereket amilyen én vagyok még nem látott, kezet fogott velem és kiszállt. Ezután ő azt gondolta, hogy nem látom, hogy visszaszáll a másik vagonba, mert figyeltem őt.
Ezután kezdődött az, hogy szóltam egy olyan 29 éves nőnek, elmondtam neki, hogy fenyegetőzött, meg kérte a telefont, stb... Ekkor azt mondta, hogy leszállunk az Újpest-Központnál és ott majd segítenek az őrök. Elmentünk így ketten az Újpest-Központra és ott észrevett a srác, de látta, hogy vagyok valakivel, elkezdett telefonálni (nem tudom, akkor azt hittem, hogy hívja az egész csapatot). Odamentünk az őrökhöz és azt mondták, hogy ők nem bírnak sehovase elkísérni, se haza, sehova. Ezt meg is értem, nekik ez a területük, ahol dolgoznak. De ha rá tudtam volna mutatni a srácra akkor elcsípték volna... De nem találtam seholse, így nem lett belőle semmi.
Ezek után elmentünk a Rendőrségre, ott jegyzőkönyvet vettek az esetről, kicsit meg voltam ijedve, mert először voltam rendőrségen! De semmi baj nem volt, csak annyi, hogy szüleim nem voltak Pesten és nem bírtak volna hazavinni a Rendőrségről, így barátunkékat kértek meg rá. De végülis semmimet nem vette el, nem történt bántalmazás, semmi...

Ennyi volt a történetem, igazából azért ijedtem meg, mert már történt velem ilyen régebben... Igazából ajánlatot kérek, hogy hogyan bírnék még egy ilyet elkerülni? Mivel lehet védekezni? Életkoromat priviben leírom bármelyikőtöknek!
Legyetek szívesek segítsetek ebbn nekem!

Ui: A rendőrök nagyon jófejek voltak! :)

Üdv.: Maka

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.