2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

(Esti) Mese?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Itt szól mellettem egy gyerekeknek szóló csatorna (dzs*tX vagy mi) . Megcsalás, gyilkosság,...

[ ÚJ TESZT ]

Itt szól mellettem egy gyerekeknek szóló csatorna (dzs*tX vagy mi) . Megcsalás, gyilkosság, bosszú, erőszak. Komolyan ez van benne. Olyan mondatok, melyeket egy brazil szappanopera vagy egy amerikai akciófilm szereplői is megirigyelhetnének.

Hova lett a hupikék törpikék, a nagy hohoho horgász, a vizipók csodapók, a pom-pom meséi, a magyar népmesék, a Disney különböző sorozatai és egészestés rajzfilmjei (a tv-maciról nem is beszélve)?

Mit fognak nézni a gyerekeim? Ilyen gyerekcsatornákat biztosan nem… ezeknél még a gy*zike sóhoz hasonló televíziós szuperprodukciók is jobban szolgálják egy gyerek szellemi fejlődését. Mi lesz azokból a gyerekekből akik ilyeneken nőnek fel?

Mondjuk a mai tv műsorok jelentős százaléka amúgy is a népbutításra jó csak, de szerintem ha egy gyerek éveken át ilyeneket néz, az valószínűleg komoly hátrányokat szenved szellemi, kultúrális illetve társadalmi fejlődését tekintve. Arról nem is beszélve, hogy az egész napon át sugárzó “mese” csatornák helyett sokkal inkább focizni, fára mászni, biciklizni stb.-t kéne.

Persze tudom a szülőnek sokkal könnyebb leültetni a gyereket a tv elé. Közben nem kell foglalkozni vele, tudja csinálni a dolgát, a gyerek nem töri össze magát stb. Nade azért nem hiszem hogy az a helyes megoldás, hogy minden nap leültetjük a kölköt/kölköket a tv elé, azt’ nézzétek gyerekek.

(tudom, van még esti mese a királyi csatornán talán, de mondandóm lényege nem ez)

módosítás: összefoglalva hogyan lehetséges az, hogy egy gyerekcsatornán nem gyerekeknek szóló műsorok vannak? és miért van ez? és egyáltalán ki engedélyezi ezeket?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.