2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egyszer élünk!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

137.920.- forint összegű közüzemi csekket nem fizetett be a két lakótársam 2008-ban, majd augusztusban...

[ ÚJ TESZT ]

137.920.- forint összegű közüzemi csekket nem fizetett be a két lakótársam 2008-ban, majd augusztusban becsukták maguk után az ajtót és a két kulccsomóval együtt elhagyták a lakást. Ezután 5 zsák szemetet szedtem össze utánuk a padlóról, a szekrényekből és az ágyneműtartókból. A személyes holmijukat nem dobtam ki. Ez csak a szemét.
Egy leszakadt ágy, egy berepedt ablak és egy ami éppen az udvarra készült kiesni, színesíti még az egyenleget. Kb. másfél hétig takarítottam, festettem, gitteltem utánuk. Hűtő, mikró, villanytűzhely, WC, szekrények, polcok, stb, stb, stb. A WC mögött, mellett tamponok celofánjai, a kuka mögött ételmaradék, a hűtőben több hónapos tojás, tejföl, jégkrém. A konyhában a két ablak között, a falon, a földön kakaó szétszórva, lefolyva.

1,5 évig takarítottam a lány után heti rendszerességgel majd
fél évig a barátnője után is.
Közös helyiségek, WC, konyha, előszoba.

"Élettársam" taxival járt haza, ételt rendelt, nyaralt, jött, ment, bulizott. Mivel ő intézte a csekkeket, én havonta odaadtam a kért összeget neki. Örültem, hogy egy talpraesett lányka leveszi a gondot a vállamról, nem kell a számlákkal foglalkoznom. Postaládakulcsom sem volt. Ha rákérdeztem a dolgokra, legyintett, mosolygott és nyugtatott. Annyit mondott néha, hogy többször kilopták már a postaládából a leveleket.
Én is és az idős házaspár is - akik a lakás tulajdonosai - maximálisan megbíztunk benne.

Az elköltözés óta nem veszi fel a telefont, nem elérhető sem nekem, sem a tulajdonos hölgynek. Csak SMS-ben lehet vele kommunikálni. Átlagosan két nap múlva válaszol.

Azóta többször jártam a munkahelyén igyekezve nem eljutni a zaklatás határáig. Kedves, udvarias, türelmes voltam vele. Többször egyeztettünk időpontot a kérdőjeles és fennálló tartozások megbeszélésére, elosztására, rendezésére. Volt, hogy egy órát késett, volt, hogy el sem jött a találkozóra. Mindezt az én szabadidőmből. Ha "nagy keggyel" fogadni méltóztatott (5 percre), utasító és tiszteletlen volt velem. Most vasárnap is hiába vártam.

Közben az idős házaspár az ELMŰ és a vízszolgáltató felé kifizette a tartozást.

Annyit elértem (-tünk), hogy a lány 67.376.- forintot rendezett.

Felmerülhet az olvasóban a kérdés, hogy miért is foglalkozom én az ő tartozásával. Oldja meg a néni akié a lakás.

A válasz:
Sajnos semmivel sem tudom bizonyítani, hogy a 2008-as rezsi 1/3-át havonta odaadtam neki. Elméletileg én is tartozom ennek az összegnek egy részével.

A költözésemkor egy forint tartozásom sem volt senki felé. Most is csak "ez" van.

A néni kedves, szelíd, türelmes. Én a türelmem ma elveszítettem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.