2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Egyedi ROM telepítése Sony Xperia Go

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Következő leírásom arról fog szólni, hogyan telepítettem egyedi ROM-ot a Sony Xperia Go telefonomra.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, boot loader

Sziasztok! Következő kis leírásom arról fog szólni, hogyan telepítettem egyedi (custom) ROM-ot a Sony Xperia Go ST27 telefonomra.

Előre szeretném tisztázni, hogy az itt leírtakért semmilyen felelősséget nem vállalok. Természetesen nem szándékom senki készülékét elrontani, de mivel minden telefon egyedi egy kicsit (hardver), ezért előfordulhatnak eltérések, hibák.

Tehát mindenki CSAK SAJÁT felelősségére fogjon neki!

A telefonon az USB debugging legyen bekapcsolva!

Első lépes: Boot Loader nyitása.

(Aki nem akarja kinyitni, vagy már nyitva van az lépjen tovább!)
Én azért nyitottam ki, mert a garancia 1 hónap múlva lejár és vannak olyan ROM-ok, amiket csak nyitott boot loader-re lehet feltenni. A Sony hivatalosan engedélyezi a boot loader nyitását, persze ezzel tudomásul vesszük, hogy a gyári garancia ugrik nyitás után. Látogassunk el IDE, és először olvassuk el alaposan a leírtakat, majd hajtsuk végre a lépéseket. Azok számára, akik esetleg nem túl jók angolból, azoknak leírom a lépéseket.

1. Telefonon menjünk a tárcsázóba, mintha csak egy számot akarnánk hívni, majd pötyögjük be a következő kódot: *#*#7378423#*#*, ezzel belépünk a szervizmenübe. NE állítsatok át semmit azon kívül, mint amiket a leírtak felsorolnak!

2. Következő menükbe lépkedjünk be: Service info->Configuration->Rooting Status. Ha itt a Bootloader unlock allowed : Yes van írva, akkor tovább léphetünk. Ez azt jelenti, hogy kinyithatjuk. Ha azt írja, hogy No vagy nem ír semmit, akkor nem lehet nyitni. :(

3. Az oldal alján a böngésződben klikk a Continue gombra. (Előbb olvasd el végig ezt a leírást.)

4. Olvasd el az információkat, majd klikk Yes, I’m sure, ha folytatni szeretnéd.

5. Olvasd el a felhasználási feltételeket, stb... majd klikk I Accept.

6. Írd be a nevedet, a valós email címet, és a telefonod IMEI számának első 14 számát. Ha kell, töröld ki az utolsó számot. (IMEI szám megjelenítése: *#06#.). Klikk Submit.

7. Ezután a Sony elküldi neked a boot loader nyitásához szükséges kódot az általad megadott email címre.

8. Töltsd le és installáld a legfrissebb Android SDK programot. Letöltés: INNEN

9. Töltsd le és csomagold ki EZT a fájlt. Ez az alapértelmezett android_winusb.inf fájl hozzáadva pár sor kódot, hogy engedélyezze a Fastboot opciót a Sony és Sony Ericsson készülékeken.

10. A 9. pontban letöltött és kicsomagolt android_winusb.inf fájlt másold a 8. lépésben telepített [I]Android SDK->extras->google[/I] mappába. Itt írd felül a régi android_winusb.inf fájlt az újjal. Ha nem találod az usb_driver mappát, installáld a Google USB Driver Packager-t az Android SDK programmal.

11. Kapcsold ki a telefonodat.

12. A telefonodon nyomd le és tartsd lenyomva a hangerő FEL gombot, majd csatlakoztasd USB kábelen keresztül a PC-hez. A telefonon jobb felső sarokban a kis LED világítani fog ha jól csináltad.

13. A számítógéped érzékelni fogja, hogy a telefont flashboot módban csatlakoztattad, és driverek után fog kérdezni. Ekkor tallózzuk be az usb_deriver mappát, ahova ezelőtt az andorid_winusb.inf fájlt raktuk, majd válasszuk az Android Boot loader Interface fájlt.

14. Ezután Windowsban (7) Start menü -> alul keresés: cmd, majd nyissuk meg. Lépegessünk el az Android SDK platform-tools mappába. (pl.: cd downloads\adt-bundle-windows-x86_64-20130219\sdk\platform-tools)

15. Amikor már bent vagyunk a 14. pontban leírt mappában futtassuk a következő parancsot:
fastboot.exe -i 0x0fce getvar version Ha jól csináltad és minden oké, akkor kapsz egy visszaigazolást, pl. 0.3. Ez azt jelenti a telefonod rendesen csatlakoztatva van.

16. FIGYELEM! Ha ezt a lépést végrehajtod a telefonod boot loader-e nyitva lesz, és ezzel a garancia elvész. Ha biztosan folytatni akarod, akkor a következő parancsot kell lefuttatni:
fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY

Ahova a KEY-t írtam oda kell írni a Sonytól e-mailben kapott kódot.

Ezzel kész is vagyunk.

A kép csak illusztráció!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.