2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Egyedi hangfal állvány építése és hangfalak felújítása

Hosszas keresgélés után rájöttem, hogy nincs számomra megfelelő állvány, ezért inkább építettem!

[ ÚJ TESZT ]

Az összeállítás

Nagyjából zökkenőmentesen történt az egész összeállítása, szerencsére minden passzolt. Sajnos még a tüskék és hozzátartozó kötőelemek nélkül.

Szép lassan megérkeztek ezek is. Először a tüske. Szinte azonnal megmértem, hogy milyen menete van. Valóban M3-as volt. Gondolkodtam, hogy majd DIN 912-es bkny csavarral rögzítem. De itt is újabb hibákba futottam bele. Pl.: Alapból ritka volt az M3-asból az a méret, ami nekem kellett volna, ráadásul csak M4-es mérettől lehetett aranyban kapni (jelen esetben sárga horganyzottban). Sajnos menetes szárból is csak M4-et vagy afelettit találtam. Jöhetett megint az agyalás. Végül egy vastagabb szöget vágtam méretre és arra hajtottam menetet.

Anyaként sokan recézett anyát használnak a tüskékhez… Már amiket láttam és kapni lehet. Ez még nem is volt gond, de az már igen, hogy ez is arany legyen. Szerencsére az interneten, ebből is találtam egy csomót, szinte ingyen, úgy, mint az arany DIN 125-ös M3-as lapos alátétből.

Ezek sajnos mind olyan kötőelemek, amiket Magyarországon aligha lehet megvenni, és ha mégis, akkor is legalább 3x-os áron.

Az alapanyagaim költségei:

- PVC: 0 Ft
- Fa alapanyag: 0 Ft
- Szög: 0 Ft

- Festék, 1×1100 Ft/db
- Faerezetes fólia: 2x 600 Ft/m
- Tüske: 8×70 Ft/db
- Anya: 8×60 Ft/db
- Alátét: 24×8 Ft/db

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Approx Appsoul - Nagyotsoul

    Viszonylag kis mérete ellenére nagy hangerővel bír, masszív a felépítése és egyszerűen kezelhető.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.