2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy kis Figyelmesség

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ma reggel sikerült meglepődnöm... Ismét buszra ültem, hogy bemenjek az előadásra. De olyan...

[ ÚJ TESZT ]

Ma reggel sikerült meglepődnöm... Ismét buszra ültem, hogy bemenjek az előadásra. De olyan buszra ültem, amiről nem kell leszállnom fél úton, hogy aztán sétáljak az egyetemig, és nem is kell átszállnom másikra, hanem cirka 25 perc alatt elérem a célom, ahonnan 2 perc sétával beérek. Ez a legkényelmesebb módja az utazásnak, csak mire odaérünk még a nagy csuklós Credo, Ikarus buszok is zsúfoltságig megtelnek emberrel. Ilyenkor aztán van lökdösődés, nyomorgás, haragos tekintetek, stb.
Én még korán jutottam fel a buszra, akkor még volt pár hely, be is ültem a sofőr mögötti „helyre”, ahol a lábam alig fért el. (talán lábnélküli embereknek készülhetett). Gondoltam, majd úgyis tele lesz a busz, és valakinek nagyduzzogva mellém kell ülnie... Hát ez is történt, egy idős bácsi kéretkezett oda, egyből megszólított, hogy volna-e számára hely. Belerúgott a lépcsős kialakítású padlózatba. Bocsánatot kért, azt gondolta a lábamba rúgott véletlenül… Udvarias volt, figyelmes, mint amilyennek, egy Embernek kell lennie. De a mai világban, sajnos ritkán látni ilyet.
Nem mondom, hogy beszélgettem a bácsival. De feldobta a reggelemet, a megjegyzéseivel.
„Ez meg mindig itt szál fel, akármelyik busszal jövök!”
„Itt mindig sokan szállnak fel, de most alig vannak 30-an!”
„Húú, ezek aztán bögyössek!”

Ha kérdezett, meddig megyek, válaszoltam. Ha kérdezte, hogy „ide meg minek lámpás kereszteződés?!” akkor elmagyaráztam neki… Olyan közvetlen volt, nem úgy, mint Mások.
Sokan nem szeretik az idős, nyugdíjjas embereket. Én sem nagyon! De sokszor beszélgetek nagyszüleimmel, vagy más idősebb emberekkel.
Szeretek velük beszélgetni?! Általában nem.

Akkor mégis miért? Talán mazochista vagyok, vagy csak Figyelmes más Emberekkel?!?
Mások miért nem képessek a Figyelmességre? Miért kell a táskáját az arcomba passzíroznia? Mert nem fér el a buszon, sokan utaznak. Na és?! Ha a táskát levenné a válláról/hátáról, és lerakná maga mellé, akkor nem volna neki is kényelmesebb? Hát persze, DE akkor koszos lesz a táska… Ha szólók a 16éves fruskának akkor egy lekezelő "bocsi"-val kicsit odébb megy és kész.. Vagy a barátnőjének, hogy a seggét vegye ki az arcomból, mert zavar.. akkor meg bunkó paraszt lennék.
Ha valaki már vagy 10 perce a buszmegállóban áll nagy táskával. Akkor miért kell a busz megérkezésekor egyből elé tolakodni? Valószínűleg a nyugdíjas néni este 8kor nagyon siet, és gyorsabban bejut a buszba, mint egy fiatal…

Szánalmas! :-( HOMO HOMINI LUPUS

Egy kis figyelmességbe kerül az örömünk, hiszen nagyobb öröm adni, mint kapni…

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.